Julen börjar med Kvillejul

0

Den 16 december äger Kvillejul rum för fjärde året i rad och det blir en verklig försmak av julen med pepparkakor, tomtebesök och julsånger.

Sedan starten har Kvillejul blivit en riktig succé med ett ständigt ökande besökarantal och en stor dos mysfaktor. Julmarknaden uppskattas dessutom både av de boende i området och av de som är på tillfälligt besök.
– Det känns väldigt viktigt att Kvillejul behåller känslan av att vara en lokal julmarknad, samtidigt som vi också vill att den ska locka de som bara är tillfälliga besökare i stadsdelen, säger Pernilla Hallberg på FCH.

Till tonerna av stämningsfull julmusik från Brämaregårdens församlingskör kommer besökarna att bjudas på glögg och pepparkakor och för de minsta finns tomten på plats för att ta emot önskelistor. Årets tomte är faktiskt lite hemlig, men det blir även i år en välkänd Hisingsprofil som drar på sig den röda mössan.
Kvillejul finns precis som tidigare år på Saluhallstorget utanför Kville Saluhall och i år blir det trångt bland de 40-talet medverkande.
– Utmaningen vi har är helt klart hur vi ska få plats med alla på just Saluhallstorget eftersom Kvillejul hela tiden expanderar i både antalet besökare och medverkande, säger Pernilla Hallberg och fortsätter:
– Förra året kom det otroligt mycket folk och alla tyckte det var mysigt och trevligt.

Mitt i gemenskapen bland marknadsstånden på torget kommer julsugna besökare kunna köpa både julklappar, granar och julgodis.
– Här finns hantverk, skönhetsprodukter och många spännande matprodukter och godsaker i lite lyxigare förpackning. Här hittar du allt du behöver inför jul och det är också lätt att ta sig hit, säger Pantea Asgari driftschef på Kville saluhall.

Kvillejul är öppen den 16 december mellan kl 10-16.

Läs mer om Kvillejul på facebookeventet.

 

Dela

Kommentera