Missa inte den stora juldagen i Lundby!

0

Nu gör julen entré till Lundby! Lördag 14 december är det dags för den stora juldagen med inte mindre än två fullspäckade evenemang – Kvillejul utanför Kville Saluhall och Jul i Lundby i Flunsåsparken.

 – Av tradition samkör vi de båda evenemangen samma dag vilket vi har förstått uppskattas av besökarna, säger Pernilla Hallberg, verksamhetschef på FCH.

För alla som älskar julen går det bra att njuta från tidig förmiddag till tidig kväll. Först ut är julmarknaden utanför Kville Saluhall som startar redan klockan 10.00 och håller på till 16.00. Jultomten finns på plats klockan 11.00 till 14.00 och tar emot barnens julklappsönskningar, och alla besökare bjuds på pepparkakor och glögg. Julmusik, körsång och möjlighet att köpa närodlade julgranar, delikatesser och hantverk gör julmarknaden, som arrangerar av Fastighetsägare Centrala Hisingen, FCH och Kville saluhall, fulländad.

Frampå eftermiddagen, klockan 15.00, öppnar Flunsåsparken för årets Jul i Lundby som arrangeras av Lundby stadsdelsförvaltning, och pågår till 18.00. Här bjuds på scenprogram och andra juliga aktiviteter. Foodtrucks finns på plats för alla hungriga med mat som solskenssoppa, korv med bröd och pannkakor. För barnen arrangeras ponnyridning, pysselverkstad och besök av tomten. Dagen avslutas med en spännande eldshow.

Vad är då tanken med ytterligare en julmarknad samma dag?

 – De har lite olika karaktär och utbud, Kvillejul är en traditionell julmarknad medan Jul i Lundby i Flunsåsparken har mer uppträdande av olika slag, bland annat flera körer som sjunger julsånger. Vi har planerat tillsammans så att de båda jularrangemangen kompletterar varandra och förhoppningsvis finns det något för alla, säger Pernilla Hallberg.

Mer information:
https://www.kvillessaluhall.se/kvillejul/
www.goteborg.se – Om julfirande

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.