Familjeföretaget som fyller 25 år

0


Kville Biljard Bar & Kök fyller 25 år och firade med en jubileumshelg i slutet av april.
– Då blev det liveband, tävlingar och kalaspriser i restaurangen och baren.

I maj 1994 öppnade Shari Ravanbakhsh Kville Biljard i en liten lokal på Kvilletorget med fyra biljardbord och ett snookerbord. År 2000 flyttade de till större lokaler på Kvilletorget 2. I dag är Kville Biljard Hisingens största sportbar på 1 200 kvadratmeter, med bar restaurang 19 biljardbord, två snookerbord, shuffleboard, liveframträdanden, casino och en VIP-avdelning.

– Vi är verkligen ett genuint familjeföretag. Pappa kom hit från Iran på 1980-talet och hade pluggat till flygtekniker men fick inget jobb inom det yrket i Sverige. Då bestämde han sig för att lära sig om biljard, och något år efter jag föddes så öppnade han en egen biljardhall, säger äldsta dottern Desirée som är 27 år.
Lillasyster Renée är 25 år och de båda systrarna är i princip uppväxta i biljardhallen.

– När vi kommer hit känns det inte som om vi går till jobbet, utan som om vi går till vårt andra hem. Vi har ju sprungit här sedan vi var små och kunderna har sett oss växa upp, säger Renée.

Renée jobbar ute i hallen med gästerna och restaurangverksamheten medan Desirée arbetar på kontoret med mamma som sköter det administrativa.

– Jag har pluggat ekonomi och arbetade på bank en period efter studierna men förra hösten började jag också arbeta på familjeföretaget, säger Desiée. 

Kville Biljard har många lokala stammisar men det kommer gäster från hela stan och varje onsdag kör de sedan åtta år tillbaka ett av stadens mest populära quiz.
– Då blir det alltid fullsatt och senast hade vi 170 deltagare.

På sommaren gör man uppehåll med quizen och då lockar istället den soliga uteserveringen mot Kvilletorget. 
Det som gör Kville Biljard unikt är att även kunderna känner av familjekänslan.

– Även om man kommer hit första gången så säger många gäster att de känner sig omhändertagna på ett speciellt sätt. Vi vill alltid ge våra kunder en helhetsupplevelse och personlig service. Vi är också väldigt flexibla när det gäller olika önskemål och anpassar oss efter kunderna. Man kan till exempel hyra vår VIP-del och vi har inga fasta priser eftersom det varierar beroende på vad kunden vill ha. Vi brukar resonera oss fram till olika lösningar.

Även menyn varierar och man försöker servera det som gästerna efterfrågar. Det är mycket pubmat och olika mellanrätter där hamburgare är en klassiker. Men det finns även à la carte med till exempel lax och entrecote.

– Vi ser fram emot firandet under jubileumshelgen den 26–27 april och välkomnar både stammisar och nya gäster. Förutom underhållning med liveband så blir det tävlingar med fina priser. Vi hoppas på en rolig och festlig helg med skönt häng.

I sommar blir det ännu mer firande eftersom pappa Shahriar fyller 60 år i juli.

– Det är inte dags för pension än, men tanken är att vi mer och mer ska börja ta över verksamheten efter pappa nu, säger Desirée och Renée.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.