Det händer på Flunsan i sommar

0

Flunsåsparken har ett gediget sommarprogram med många olika framträdanden och aktiviteter. Som vanligt blir det familjekväll på tisdagar förutom i juli då sommarunderhållningen tar över. Det blir mycket sång och musik men även trolleri, cirkus, schack och musikquiz med andakt.
– Vi har en långsiktig vision för Flunsåsparken och vårt mål är att parken ska bli ännu mer levande med något för alla smaker, säger Peter Karlsson.

Flunsåsparken är Lundbys egen folkpark som anlades på 1950-talet, har drivits av Göteborgs Stad sedan 1982 – hela tiden med fri entré. Dessutom blev Flunsåsparken framröstad till Årets turistmål 2017 i kategorin folkpark.
– Det känns väldigt roligt och vi arbetar för att utveckla parken ytterligare. Vi har bland annat bildat en grupp som arbetar med evenemangen och aktiviteterna i Flunsåsparken, säger Peter Karlsson, kultur- och föreningskonsulent på Lundby stadsdelsförvaltning.
Årets säsongsprogram startade i maj med bland annat folknykterhetens dag, loppis, förskolans dag, vårkonsert och El Sistema och dansavslutning med elever från Hisingens kulturskola och Fritid Lundby.

Flunsåsparkens populära och välbesökta familjekvällar drog igång den 22 maj med körsång följt av familjekväll med Sonja Aldén tisdagen den 29 maj och Göteborg Wind orchestra den 5 juni.
Nästa gång blir tisdagen den 12 juni då det blir gratisbingo med fina priser, övriga medverkande är Staffan Bosson Olsson, Niklas Asknergård, Flunsanbaletten, husband Arne Murby med vänner och konferencier Erik Gullbransson.
Tisdagen den 19 juni är det avspark i parken i samband med fotbolls-VM i Ryssland och
imitatören Anders Mårtensson. Sista familjekvällen i juni bjuds det på musikquiz med andakt.
Under juli är det uppehåll för familjekvällarna då tar istället sommarunderhållningen över.
Under familjekvällarna i augusti presenteras och uppträder också de som gått vidare i Flunsåstalangen efter uttagningarna i maj.
– Det är Hisingens egen sångtävling för ungdomar mellan 13-19 år och syftar till att stärka och uppmuntra ungdomars kreativitet och att peppa unga som vill testa sina förmågor, utmana sig själva och utveckla sitt röstintresse.
Nio ungdomar har gått vidare till semifinalerna och tre av dem kommer att gå vidare till den slutgiltiga finalen den 4 september. Förstapriset är det så kallade Swicky Krantz-priset, instiftat efter legenden som fick liv i Flunsåsparken för trettiofem år sedan. Förstapriset består av 10 000 kronor, andrapriset 5 000 kronor och tredjepriset 2 500 kronor.

Söndag 5 augusti blir en dag för barnen med Tobbe Trollkarl, Long Kalsong, pröva på cirkus med CIRKUS UNIK, ridning på Islandshästar, slide, hoppborg, karuseller,
ansiktsmålning, POP UP bygglek med mera.
Tisdagen den 7 augusti drar familjekvällarna igång igen.

Under Europride i Göteborg hålls även Pride i Flunsåsparken den 14 augusti. Då bjuder Hisingens Kulturskola på musikteaterföreställningen för barn: Inte Stor nog – En Det blir också dansshow med Paula och Klaras dansgrupper samt Sallyswag som är ett färgsprakande, sceniskt liveband och musikkollektiv. Blixtrande solistiska inslag, tunga grooves och feministiska budskap formar bandet och de utgör en unik akt som saknar motsvarighet i musiksverige. Medlemmarna har rötter i dancehall, R&B/hiphop, pop/jazz, balkan/oriental, afro beats och svensk folkmusik.
Tisdagen den 4 september är det final för familjekvällarna med Siw Malmkvist, Ann-Louise Hanson, Towa Carson som ger en hyllning till Lill-Babs.

För detaljerat program se:
www.goteborg.se/flunsasparken

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.