Fritidsgården i Lundby stärker ungdomars inflytande

0

I Lundby arbetar kommunen med ungdomsinflytande vilket innebär att alla ungdomar i Lundby har möjlighet att framföra sina åsikter och idéer. På fritidsgården Chillzone kan ungdomar mötas och delta i olika aktiviteter.

Ungdomar i Lundby kan lämna synpunkter till förvaltningen, genom sin skola eller fritidsgården om det är något de tycker borde förändras i skolan, på fritidsgården eller i området. Ett av målen i Lundby stadsdelsnämnds budget är att ungdomars inflytande ska stärkas.

Fritidsgården
För ungdomar finns fritidsgården Chillzone i Lundby som har öppet på eftermiddagar och kvällar. Verksamheten skapas av ungdomarna själva. Här finns tillgång till datorer, TV-spel och hobbyrum med möjlighet till måleri, sy med symaskin, skapa smycken, pyssel av alla de slag och även att trycka t-shirttryck. På Chillzone finns också ett stort kök där det ofta lagas enklare mat som soppa, toast och hembakat för en billig peng. Den som vill kan delta i matlagningen. Föräldrar är välkomna att besöka gården och få en rundtur i lokalerna och samtidigt utbudet i kaféet. Det finns även studio och replokal för den som vill spela eller lära sig lite om musikprogrammering. I utemiljön kan du både odla, cykla och åka skateboard. På gården finns ett gårdsråd som tar beslut om vad som skall hända på gården utifrån en budget. Det är också här Lundbys Ungdomsråd håller sina möten.

Fritidsgården CHILLZONE

Nya öppettider sedan i våras:
Måndag –torsdag: 15.00–21.00
Fredag–lördag: 15.00–22.00

Alla från årskurs 6 och uppåt är välkomna. Årskurs 4–5 hänvisas till skolornas fritidsklubbar.

Besöksadress: Blackevägen 1

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.