Jubileumsparken har något för alla

0

Det händer mycket i Jubileumsparken i sommar. Nytt för i år är ett saltvattensbad i anslutning till bastun. Det finns också ett nytt kafé inne vid badet.
– Det blir även seglarskola, cykelskola, möjlighet att prova rollerderby samt familjär aw på fredagar och sommarlovsmorgon för de mindre barnen, säger Ia Kjellsdotter, verksamhetsledare på Passalen.

I mars invigdes det nya saltvattensbadet ”Lille salt” för den som vill kallbada i samband med bastubad.
– Vattnet till bassängen hämtas från en saltvattenskil som finns under det söta älvvattnet hela vägen in i Frihamnen, säger Ia som också är ansvarig för driften i Jubileumsparken.
Bassängen är tre meter i diameter och en meter djup, med totalt sju kubikmeter vatten. Vattnet pumpas in i bassängen och cirkulerar hela tiden vilket gör att det byts ut på en till två timmar.
I Jubileumsparken finns förutom den välbesökta bastun även en utomhusbassäng, seglarskola, sandstrand, ett vattenkonstverk i form av ett lekberg och en rollerderby-bana.

Under maj öppnade alla aktiviteterna i Jubileumsparken för säsongen. Parken är öppen eftermiddag och kväll på tisdagar, torsdagar och fredagar samt hela dagarna på lördagar och söndagar. Måndagar och onsdagar är parken stängd.
– Under sommaren är det först till kvarn som gäller och det går alltså inte att förboka plats på Internet. Vi släpper in 100 personer direkt och finns det sedan fler i kö så får de ett köarmband och släpps in efter hand. Är det mycket folk så begränsar vi vistelsetiden till en timma.
I sommar samarbetar man med ett nytt kafé som heter Fluss, vilket betyder älv på tyska. De serverar lättare mat, fika, glass och dryck.
– På fredagar har vi ett nytt koncept med afterwork för hela familjen från klockan 15.00 till 21.00. Då kan man grilla, ta med egen matsäck, spela boule och hänga tillsammans.
Nytt för i år är också ”Alla kan rulla” då man kan prova rollerderby, åka skateboard eller lära sig cykla. Vecka 26 startar årets seglarläger och på helgen är det drop in-segling som vanligt för den som vill prova på.

För de mindre barnen blir det Sommarlovsmorgon med musik, gymnastik och sagor med mera. Parken kommer även att få besök av popup bygglek.
– Vi hoppas att årets sommarlovsaktiviteter ska vara spännande, roliga, trygga och inkluderande. Vi tar gärna emot synpunkter och önskemål.

Jubileumsparken är ett resultat av göteborgarnas önskemål inför Göteborgs 400-årsjubileum år 2021 och inför byggandet av Älvstaden. I medborgardialoger blev det tydligt att många vill ha grönområden och komma närmare vattnet. Jubileumsparken kan uppfylla båda önskemålen.
Under 2017 besökte drygt 60 000 personer Jubileumsparken i Frihamnen. Det är 20 000 fler besökare än föregående år.
Jubileumsparken drivs av föreningen Passalen genom ett IOP (idéburet offentligt partnerskap), som Passalen har tillsammans med Göteborgs stad. Visionen är att göra Jubileumsparken till en allmötesplats. Parken arbetar efter metoden ungt inflytande och ung delaktighet vilket innebär att medarbetarna har en ålder på cirka 18 till 25 år och kommer från olika områden i hela Göteborg.

För mer information se: alvstaden.se/jubileumsparken  www.passalen.se

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.