Kville Saluhall firar fem år

0

Lördagen den 6 oktober fyller Kville Saluhall fem år vilket firas med en jubileumsfest som pågår under hela dagen.
– Det blir underhållning och festligheter för både stora och små samt smakprover, erbjudanden, tävling och konstutställning, säger Pantea Asgari.

När Kville Saluhall öppnade för fem år sedan bestod omgivningarna av en grusplan och byggarbetsplats.
– Det har hänt otroligt mycket sedan dess och nu är de omgivande kvarteren och nästan hela Kvillebäcken färdigbyggd, säger Pantea Asgari, driftschef.
Efterhand som de nya husen blev bebodda har också antalet kunder till saluhallen ökat i stadig takt.
– I början var det tufft för oss men vi klarade det och nu ser vi fram emot ännu bättre tider.

Att det nu har hunnit gå hela fem år sedan Kville Saluhall slog upp portarna ska så klart firas med en alldeles enastående jubileumsfest.
– Lördagen den 6 oktober klockan 10.00 drar vi igång och välkomnar både närboende och göteborgare från andra stadsdelar som vill komma och fira med oss.
Under denna dag kan du ta del av mat och delikatesser med gratis provsmakningar i hela saluhallen. Dessutom extra bra erbjudanden hos alla butiker och restauranger. Matserveringarna och saluhallsterrassen håller öppet som vanligt och det kommer även att tillagas kött på en stor grill utanför saluhallen.
– Det blir tävlingar för stora och småoch vi delar ut godispåsar och ballonger till alla barn så länge lagret räcker.
På plats finns även en trubadur som går runt och spelar och sjunger. Inne på Saluhallen kan man beskåda en konstutställning med Hisingsmotiv.

Just nu pågår en tävling om vem som kommer att få ställa ut där konstnärer och fotografer kan anmäla sig. Mejla tre bilder senast den 20 september till: info@kvillessaluhall.se

Kville Saluhall har även andra evenemang under hösten med bland annat ”Jazz ’n Food” varannan lördag klockan 14.00-17.00.

Och den 15 december är det för fjärde året i rad dags för Kvillejul.
– Det blir som vanligt traditionell julmarknad med alla julens godsaker och delikatesser. I år blir det ännu fler utställare både när det gäller mat och hantverk.

Självklart kommer tomten så att alla barn kan få lämna sin önskelista och bli fotograferade med tomten.

– Det bjuds även på glögg, pepparkakor och körsång.

Granförsäljningen med närodlade julgranar startar den 30 november.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.