Kville saluhall uppskattad bland boende

0

På Kville Saluhall råder det en härlig julstämning under december med julens goda mat och delikatesser samt traditionell julmarknad och granförsäljning utanför.
– Julmarknaden är ett bra sätt att locka hit nya kunder som vi hoppas även ska upptäcka att vi har evenemang året om, säger Pantea Asgari driftschef.

Pantea Asgari hoppas att Kvillejul ska få fler att upptäcka Kville saluhall som är otroligt uppskattad bland de boende i området.
– Mina föräldrar drev charkhandeln med grillservering som låg mitt emot innan Glaciären byggdes. När de blev tvungna att sälja marken ville de gärna ha ny mark med nya lokaler i närheten. Då föddes idén med en saluhall i området.

– Det var många förhandlingar fram och tillbaka eftersom mina föräldrar inte nöjde sig med att hyra nya lokaler. De hade ju ägt sin förra fastighet och kunnat driva verksamheten som de ville. Därför kändes det viktigt för dem att även få förvalta hela den nya saluhallen eftersom de ville att verksamheterna i saluhallen skulle drivas av erfarna och proffsiga hyresgäster.

Så blev det och saluhallen drivs sedan starten 2013 av Pantea och hennes familj.
– Jag har studerat business management och marknadsföring i USA så när mina föräldrar tog över saluhallen kändes det självklart att börja arbeta här. Min pappa driver charken och min man driver restaurang Grill på ovanvåningen så det är väldigt roligt att jobba med min familj.

Från början var det dock lite motigt eftersom omgivningen runt saluhallen mest bestod av byggarbetsplatser men efterhand som husen blev färdiga ökade också kundtillströmningen.
– Vi har ett stort antal lunchgäster och har fått bygga till en extra serveringsdel. Saluhallen är också otroligt uppskattad på kvällstid, speciellt av dem som bor i området.

Sedan två år tillbaka satsar man på liveband varannan lördag under temat Jazz n’food.
– Vi har även band och musiker som kommer hit och spelar vid andra tillfällen. Vi satsar på att bli en mötesplats, inte bara för matintresserade, utan även för kulturintresserade och har en del konstutställningar. Senast var vi med i konstrundan norra Hisingen som min mamma är med och arrangerar.

Sommartid är antalet gäster ännu fler tack vare den härliga utomhusterrassen på andra våningen som i år förstärktes med en bardiskdel.

– Till nästa sommar funderar vi på en markis för att kunna utnyttja terrassen ännu bättre och vi undersöker även möjligheterna med en torghandel utanför saluhallen.

Pantea Asgari är driftschef på Kville saluhall och ser en stor utvecklingspotential inför framtiden.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.