Kyrkbytorget får nytt hunddagis

0

I slutet av februari öppnade ett nytt hunddagis på Kyrkbytorget med plats för tio hundar.

Bakom projektet står Mathilda Lundin och Marina Solunac, båda med rötter inom helt andra yrken – Marina med en administratörstjänst på Göteborgs Hamn och Mathilda jobbade inom vården.
– Vi har inte känt varandra så jättelänge, men jag skrev ett inlägg på facebook om att jag ville starta ett hunddagis som Mathilda kommenterade. Sen insåg vi att vi hade samma tankar och åsikter så då var det bara att köra, berättar Marina.

De började båda plugga till hunddagisföreståndare och tog reda på vilka tillstånd och krav som fanns för att få starta upp ett hunddagis. När de kände att de hade koll på läget tog det fart.
– Den här lokalen var den första vi tittade på och den är perfekt. Den är fin och ganska billig och det är enkelt att hitta hit, säger Mathilda.
Vi befinner oss i en källarlokal precis bredvid både hundrastgården och Kyrkbytorget och varken Marina eller Mathilda har hört några klagomål från grannarna angående sina planer på hunddagis i huset.
– Många av de som bor här har egna hundar och de flesta verkar vara positivt inställda till vår verksamhet, säger Mathilda.
Länsstyrelsen har gett dem tillstånd för tjugo hundar per dag, men i början kommer de bara ha hälften för att se hur det fungerar. Hunddagiset på Kyrkbytorget kommer vara helt boxfritt, vilket innebär att hundarna kommer att gå fritt i lokalerna.
– Vi hade inte velat ha våra egna hundar i boxar, så därför vill vi heller inte driva ett dagis med sådana. Man vill ju lämna sin hund på ett ställa som kan kännas lite som hemma, säger Marina.
Mathildas båda hundar Edgar och Frank och Marinas hund Laika kommer att finnas på plats bland de övriga dagishundarna, men i övrigt har de valt ut hundar som kan tänkas gå ihop med varandra.
– Eftersom alla ska få gå fritt i lokalen måste vi ha hundar som kan passa ihop och är snälla. En aggressiv eller hyperaktiv hund fungerar inte i ett sånt sammanhang, säger Mathilda.
En dag på dagis börjar någon gång mellan sju och nio på morgonen och slutar vid 17-tiden. Däremellan finns det utrymme för både lek, aktivering, mat och promenader.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.