Lundby erbjuder barn gratis sommarlovsaktiviteter

0

I sommar erbjuder Lundby stadsdelsförvaltning gratis aktiviteter för ungdomar mellan 6-15 år. Ett exempel är sommarlovsbussen, som kommer att åka runt till olika ställen och hämta upp intresserade barn och ungdomar för att ta dem med på utflykt.

– Satsningen gör vi med målsättningen att kunna erbjuda barn och ungdomar ett meningsfullt sommarlov som inte kostar pengar, säger Peter Karlsson, kultur- och föreningskonsulent på SDF Lundby.
Även tidigare år har Lundby arrangerat aktiviteter under sommarlovet, men skillnaden i år och de kommande två åren är att staten bidrar med en ekonomisk satsning som gör det möjligt att låta många av aktiviteterna vara gratis.
– Det är viktigt att alla ska kunna vara med och delta och att det inte är pengar som styr om sommarlovet ska bli roligt, säger Peter Karlsson.

SDF Lundby sprider informationen om aktiviteterna både via fritidsgården Chillzone och den årliga sommarlovsfoldern som delas ut på skolorna i området och förhoppningen är att så många barn och ungdomar som möjligt ska hitta något som passar just dem.
– Efter sommaren ska vi utvärdera hur projektet har gått. Det finns ju naturligtvis inga garantier för att ungdomarna hittar oss, men det gäller ju inte bara Lundby. Projektet sträcker sig över alla stadsdelar vilket också gör det möjligt för ungdomarna att integreras med unga från andra delar av Göteborg.

Hela programmet för sommarlovsaktiviteterna finns på www.goteborg.se/sommarilundby.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.