Ny ledare tar över Flunsåsparken

0

– Det är en tuff utmaning att ta vid efter en eldsjäl som gjort ett så imponerande arbete under många år.
Det säger Peter Karlsson som sedan i höstas har tagit över stafettpinnen från Sven-Erik ”Swicky” Krantz som ledare för Hisingens stolthet Flunsåsparken.

 – Jag måste hitta mitt sätt att jobba men först tänker jag lära mig så mycket som möjligt av Swicky som jag har fått möjlighet att anlita som konsult.
Peter Karlsson, förenings- och kulturkonsulent på Lundby stadsdelsförvaltning, är ödmjuk inför uppgiften som ”Flunsans” nya ledare. Han vet att ingen egentligen kan ersätta Mr Flunsan, Swicky, som mer eller mindre vigt de senaste 33 åren åt parken.
– En stor del av framgången består i Swickys fantastiska kontaktnät i artistbranschen och hans förmåga att förhandla fram bra priser, konstaterar Peter.
Och det sistnämnda är inte minst viktigt eftersom Flunsåsparken drivs av stadsdelsförvaltningen med en förhållandevis liten budget.
– Flunsan är landets enda folkpark med fri entré. Det tycker vi är viktigt för att alla ska ha möjlighet att kunna ta del av parkens stora utbud.

En av utmaningarna blir att kunna fortsätta locka folkkära artister och att få Flunsåsparken att fungera som en positiv, generationsöverbryggande mötesplats med ett utbud för alla åldrar.
– Vi påbörjade arbetet med årets säsong redan i höstas och även om hela programmet inte är spikat kan vi redan nu släppa en del nyheter. På valborgsmässoafton återtar vi till exempel en gammal tradition att sjunga in våren i parken.
Ett annat arrangemang som tagit mycket tid att förbereda är firandet av Folknykterhetens Dag den femte maj, och där är det nu klart att Jessica Andersson kommer att uppträda. Familjekvällarna varje tisdag fortsätter som tidigare och dessutom kommer såväl Förskolans Dag som Funktionshinderdagen att firas.
– Vi vill ha mer delaktighet från närboende och nå de yngre samtidigt som vi vill ha kvar nuvarande standard med bra artister, förklarar Peter Karlsson som vill lyfta fram Flunsåsparkens betydelse även i andra sammanhang.
– Flunsan är också en viktig utflyktspark för fritids- och förskolebarn. Här får de uppleva saker i verkliga livet och till exempel titta på barnteater och annat kul.

Säsongen startar på valborgsmässoafton och avslutas inte förrän en bit in på hösten, den sjätte september.
– Då har publiken fått vara med om tio familjekvällar med många artister och firanden av olika slag, säger Peter Karlsson som med spänning ser fram emot sin första sommar som ledare för Flunsåsparken.

Programmet till Flunsåsparken släpps i mitten av april och kommer att finnas utlagt på Lundby stadsdelsförvaltnings hemsida.

 

 

 

 

 

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.