Pirattema och överraskningar i fokus på årets Lundbydag

0

Den 24 september mellan 11-15 går årets Lundbydag av stapeln på Eriksbergstorget. Nytt för i år är både en större närvaro från stadsdelens föreningar, som kommer visa upp sig, och överraskningar för de minsta besökarna.
– Lundbydagen är för hela familjen men kanske framför allt för barnfamiljer och det är mycket av det vi gör som vi gör för deras skull, säger Peter Karlsson, Kultur- och föreningskonsulent på Lundby Stadsdelsförvaltning.

 I år kommer dagen anknyta till extra till havet genom ett pirattema och det kommer att bli en del överraskningar för främst de yngre familjemedlemmarna under dagen.
Från scen kommer musikframträdandena avlösa varandra under hela dagen och besökarna kommer kunna se och höra artister som Hanna Boquist, Göteborgsbandet Jos, Arne Murby och vinnaren i årets Flunsåstalang, rapparen Vera Karlsson.
Dessutom kommer det finnas både loppis, lotterier, hantverk och fisketävling att roa sig med.
– Om man vill klä ut sig enligt årets tema får man gärna göra det, fortsätter Peter Karlsson.

Hur många besökare som förväntas till Eriksbergstorget är svårt att säga.
– Jag vet inte riktigt hur många vi kan räkna med kommer eftersom mycket så klart är beroende på hur vädret blir. Förra året var det väldigt fint väder och vi hade flera tusen besökare under dagen.

Den årliga fisketävlingen anordnas av SSK Aktiv och anmälan till den sker mellan 8.30 och 9.30. Själva tävlingen går av stapeln mellan 10-14 med prisutdelning 14.45.
Konferencier under dagen är Sven Törnell från Kultur och fritid Lundby med uppbackning av artisten Hanna Boquist.
Årets Lundbypris kommer delas ut från scen kl 12 av Stadsdelsnämndens ordförande Håkan Hallengren.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.