Tunnbindaregatan får fler fastigheter

0

Tunnbindaregatan intill Kvilletorget är nästa stora byggprojekt på centrala Hisingen. Här planerar Peab och Poseidon att bygga totalt 80-100 nya bostäder och ett antal kommersiella verksamheter.

Peab äger större delen av kvarteret där bland annat en kontorsfastighet finns idag. Fastigheten består av två delar, en som inrymmer en telestation som kommer att finnas kvar och en del som kommer att rivas för att ersättas med nya bostäder.

– Den nya fastigheten kommer att innehålla bostadsrätter och kommersiella lokaler i delar av gatuplan, säger Robert Pemaj, projektutvecklare på Peab Bostad, och berättar att man dessutom kommer att komplettera med nya bostäder på en idag ej bebyggd del i kvarteret.

– Därmed får vi ett slutet kvarter som påminner om närliggande bostadsområden. Det hoppas vi kommer att upplevas positivt av de boende.

Poseidon bygger nya hyresrätter

I kvarteret intill kommer dessutom Bostad AB Poseidon att bygga 10 – 12 nya bostäder som ett komplement till bolagets befintliga fastighet.

– De nya bostäderna får vi genom att bygga igen gaveln på vår nuvarande fastighet. På så sätt skapar vi ett slutet kvarter, berättar Mattias Andersson, distriktschef Hisingen på Bostads AB Poseidon.

Som tidigast kan byggstarten bli i slutet av 2016 och två år senare kan de första boende flytta in.

 

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.