Virvelvindsgatan

0

Virvelvindsgatan är ett gruppnamn som kom till 1959. Virvelvindsgatan sträcker sig från Vågmästarplatsen parallellt med Hjalmar Brantingsgatan till Wieselgrensplatsen och svänger därifrån av bort mot Ramberget parallellt med Inlandsgatan.

När Göteborg växte under 1900-talet och många nya områden byggdes fick gatorna i dessa områden gruppnamn utifrån till exempel yrken, växter, väder, geografiska namn och musikinstrument.

IMG_7990På Virvelvindsgatan mellan punkthusen vid Vågmästareplatsen finns den vackra statyn ”Unghäst” från 1959 av Elma Oijens. Hon var en svensk skulptör som föddes 1907 i Norrbotten och utbildade sig på Valands Konsthögskola i Göteborg 1942–45. Hon var gift sedan 1931 med konstnären och diktaren Holger Oijens. Hon finns representerad med flera statyer runt om i Göteborg och övriga Sverige och dog 1992.

 

Längs Virvelvindsgatan finns flera olika verksamheter. Här finns ett par återvinningsstationer, frisörsalong, thaimassage, kafé Kålles Hörna, ögonmottagning samt vårdcentral med barnmorskemottagning och jourcentral med drop-in på kvällar och helger.

Sjuk kväll eller helg?
Ibland behöver man vård utanför vårdcentralens öppettider. Till Närhälsan Hisingen Jourcentral, Virvelvindsgatan 8A kan man gå om man behöver hjälp kvällar eller helger med sjukdom och besvär som inte kan vänta till nästa dag. Här träffar du sjuksköterska och vid behov läkare som gör en bedömning av ditt hälsoläge.

Jourcentralen använder sig av drop-in. Man behöver inte ringa till jourcentralen och boka tid för besök. http://www.narhalsan.se/hisingenjourcentral

Wellness Center
På Virvelvindsgatan 8 ligger Wieselgrens Wellness Center där Dina Backman erbjuder gratis träning två gånger i veckan och frukostklubb.
– Jag är hälsocoach och gör en gratis kroppsscanning och behovsanalys samt hjälper mina kunder att nå sina mål med träning och kostråd.
Hon har kunder mellan 18 och 91 år och varje tisdag och torsdag klockan 18 kör de gratis utomhusträning med Facebook-gruppen 24 Fitclub Hisingen.
– Jag hjälper människor att må bra och förbättra sin livsstil och vi har väldigt roligt ihop, säger hon.

Nu kan du också anmäla dig till HISINGENS SUMMER CAMP, en åtta veckors sommarutmaning som pågår den 6 juni till den 27 juli med 16 träningspass. Utmaningen är öppen för alla och sista anmälningsdag är den 5 juni.

https://www.facebook.com/pages/Wieselgrens-Wellness-Club/242059752643763

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.