De håller extra snyggt i Kville i sommar

0

Här är ett av gängen i Göteborgs Stads satsning på feriejobb i sommar. Genom ett samarbete mellan park- och naturförvaltningen och Fastighetsägare Centrala Hisingen kommer de att hålla lite extra snyggt i Kville-området.

Göteborgs Stad gör i år en extra satsning på feriejobb för skolungdomar. Allt som allt handlar det om uppe emot 4500 platser för elever i årskurs 9 och ettan på gymnasiet, vilket är 500 fler än förra året.  215 av dem är anställda av park- och naturförvaltningen och Joar, Amanda Johanna, Astrid, Josefine och Soreti är några av dem och som bland annat arbetar i Keillers park och vid Kvilletorget.

– Vi plockar skräp, rensar ogräs och ser till att det är rent och snyggt. Just nu håller vi på med Keillers park, berättar feriejobbarna Astrid Ahlberg och Josefine Arnkil, som båda bor i Torslanda och just gått ut ettan på gymnasiet.

Nu har de tre veckors sommarjobb och känner sig lyckligt lottade, många kompisar blev utan i år. Det är pandemin som slagit hårt mot ungdomars möjlighet att få feriejobb, och det är också bakgrunden till Göteborgs Stads satsning på fler platser. 

Park- och naturförvaltningen har i år 70 fler ferieungdomar än förra året och för att hitta arbetsuppgifter åt alla samverkar förvaltningen med andra. En av dem är Fastighetsägare Centrala Hisingen, FCH, som gärna medverkar till att fler ungdomar får feriejobb. I år bidrar de med arbetsuppgifter och en lokal där ungdomarna byter om och kan äta lunch.

– Det är så viktigt att vara med och stötta arbetet med sommarjobb för unga. Och att vi i vårt område då också får renare och finare blir ju verkligen en riktig bonus. Samarbetet med park-och natur kring sommarjobben har fungerat supersmidigt och det känns så kul att våra sommarjobbande miljöhjältar redan börjat, säger Pernilla Hallberg, verksamhetschef på Fastighetsägare Centrala Hisingen.

Feriejobben är ett extra tillskott och går utöver park- och naturförvaltningens ordinarie verksamhet. Något som kan behövas på sommaren när det är många ute i parker och grönområden. 

– Vi ska hålla extra snyggt och ser resultat där vi varit. Det hoppas vi att de som bor här också gör, säger Joar Warholm, handledare för feriejobbarna i Kville.

Feriearbetarna finns på plats vecka 24–32, tre veckor var i tre perioder. Handledarna jobbar hela perioden.

Bildtext: Joar Warholm, Amanda Borg Bergholtz, Johanna Wennberg, Astrid Ahlberg, Josefine Arnkil och Soreti Ahmed är några av säsongs- och feriearbetarna som håller extra snyggt i Kville i sommar.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.