Trivsammare och mer välskött!

0

I årets attitydundersökning om Centrala Hisingen som stadsdel ökar glädjande nog andelen som tycker att bostadsområdet är trivsamt och trevligt med hela 30 procent från 2018.  Andelen sam tycker att närområdet är välskött och välvårdat ökar även den med drygt 20 procent på tre år.

Inställningen till att bo på Centrala Hisingen har blivit mer positiv sedan 2018. Området upplevs som både mer trivsamt och trevligt att bo i och som mer välskött och välvårdat.

– Riktigt kul och bra! säger Pernilla Hallberg, FCH

Lindholmen är den del av Centrala Hisingen som både anses vara mest trivsamt och trevligt och mest välskött och välvårdat. Det mest barnvänliga området är Vindgatorna/Fyrklövern och minst barnvänligt är Lindholmen.

84% känner sig trygga i området där de bor, men 7% undviker att gå ut på kvällar/nätter på grund av otrygghet.

Platser som upplevs otrygga är hållplatser för spårvagnen och vägen till och ifrån hållplatser. Kvinnor är betydligt mer otrygga på kvällar och nätter än vad män är och personer över 35 år är mer otrygga än yngre. Däremot känner sig de allra flesta (89%) trygga i parker och grönområden.

Syftet med undersökningen är att undersöka inställningen till Centrala Hisingen bland de som bor i området. 500 personliga intervjuer har genomförts med personer boende på Centrala Hisingen. De intervjuade är i åldern 18-70 år.  Intervjuerna har genomförts av HKL Research med er som bor på Centrala Hisingen.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.