Lundbypriset gick till Lundby basket

0
Stadsdelsnämndens ordförande Åke Björk delade ut årets Lundbypris till Lundby basket som representerades av ordförande Beatrice Broström.

En av höjdpunkterna på Lundbydagen var när Lundbypriset 2019 delades ut till Lundby basket. En stolt ordförande, Beatrice Broström, fick motta priset av stadsdelsnämndens ordförande Åke Björk.

 – Det är jättekul att vi först blev nominerade och sedan fick Lundbypriset! Vi är en liten föräldradriven, ideell förening som är stolta över att vårt arbete med barn och ungdomar uppmärksammas så positivt, säger Beatrice Broström.

Lundby basket har funnits sedan sextiotalet och har upplevt såväl stora framgångar med division 1-spel som sämre perioder med minskat medlemsantal.

– Idag är vi en förening som går emot strömmen. Istället för att som många föreningar gör tappa medlemmar, bedriver vi en framgångsrik basketverksamhet och har fördubblat antalet lag de senaste åren.

Föreningen har jobbat aktivt och målmedvetet för att få fler tjejer att spela basket – ett arbete som har lönat sig. Under 2018 har mer än 100 nyansökningar kommit in till föreningen och antalet tjejer har ökat.

– Det har varit svårt att få ihop tjejer tidigare men i nuläget har vi ett seriespelande tjejlag och snart kan vi kanske få ihop till ytterligare ett, säger Beatrice.

Lundbypris delas ut varje år av Lundby stadsdelsförvaltning till en person eller förening som gör något bra för andra, men som kanske inte alltid uppmärksammas. Priset är en check på 10 000 kronor tillsammans med den stora äran.

Juryns motivering:

Lundby basket har arbetat långsiktigt och målmedvetet med att utveckla föreningen och deras ungdomsverksamhet. Det har delvis givit sportsliga framgångar som landslagsspelare till Sveriges U-16 lag för pojkar. Men framförallt har föreningen arbetat med att utveckla barn och ungdomar i frågor som handlar om värdegrund och att alla ska känna sig välkomna och trygga i föreningen. Föreningen har under det senaste året fördubblat antalet medlemmar. Det tyder på att de har ett gott rykte och att det finns många duktiga och engagerade ledare på alla nivåer inom klubben. Föreningen har dessutom lyckats öka antalet tjejer som börjar spela basket och även att behålla dem längre upp i åldern, vilket är en stor utmaning för många idrottsföreningar runt om i Sverige. Med den utveckling och det engagemang som finns i föreningen idag ser framtiden ljus ut och vi önskar Lundby basket lycka till och tackar för det fina arbete och glädje som de ger så många barn och ungdomar.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.