More Is More öppnar upp för vegansk streetfood

0

I början av maj öppnade den nya restaurangen MIM på Herkulesgatan mitt emot Göteborgs moské.
– MIM står för ”more is more” vilket kommer att märkas både när det gäller maten och inredningen.

För snart ett år sedan tog Ida och Staffan Wittrock över lokalerna där Ättestupans arbetarkafé tidigare låg.
– Vi kommer att servera vegansk streetfood och vi är själva veganer sedan länge men tycker egentligen inte att det är en stor grej. Vi vill servera god och spännande mat som alla ska kunna uppskatta oavsett om man är vegan eller inte.

Under året har de arbetat mycket med att göra i ordning lokalerna och inredningen är en blandning mellan gammalt och nytt.
– Förutom inredning så är det mycket arbete med olika tillstånd och regler kring säkerhet för till exempel brandskydd, utrymningsvägar och annat, säger Ida.
Tidigare var det kafé i lokalerna men eftersom Ida och Staffan ska ha kvällsöppet med alkoholservering så gäller andra regler.
Ida och Staffan tycker att läget för restaurangen är perfekt och att Kville och Brämaregården är spännande kvarter där det händer mycket med en härlig blandning av verksamheter och folk.
– Vi är väldigt glada och stolta över att MIM etablerar sig i området. Här händer mycket och kvarteren andas förändring och utveckling. Ida och Staffan har en hög ambitionsnivå och har jobbat hårt med att färdigställa lokalerna, säger Sofia Lundgren på BoNära förvaltning.

BoNära har på olika sätt försökt stötta och hjälpa till under ombyggnadsarbetet av restaurangen.
– När de kontaktat oss i olika frågor har vi försökt göra vad vi kan för att lösa deras problem. Vi har bland annat installerat en ny fin ytterdörr av teak och utökat elkapaciteten för lokalen., säger Sofia.
Dessutom görs nu ett fönsterbyte samt uppfräschning av fasaden för att öka attraktionsnivån.
– Vi önskar dem lycka till och vi tror mycket på deras koncept som erbjuder ett modernt och eftertraktat alternativ med vegansk kost och fokus på mycket smak och goda drycker, säger Sofia.
Ida och Staffan tycker att BoNära har varit ett bra stöd för dem under processen med att bygga om restaurangen.
– Det har betytt mycket för oss. Vi har tillsammans med BoNära kommit fram till bra lösningar på olika problem som uppstått under uppstartningsprocessen.

I början av maj var allt äntligen klart och det kom mycket folk till premiären.
– Det var succé, kö ut på gatan och strålande solsken, helt enkelt en perfekt premiärhelg. Våra veganska korvar gick åt som smör i solsken.

När Ida och Staffan inte jobbar i sin restaurang så håller de på med musik och spelar i ett band.
– Genom restaurangen kan vi kombinera alla våra intressen och få utlopp för vår kreativitet både när det gäller mat, musik och kultur. Vi kommer att ha olika musikkvällar med dj:s på restaurangen och en blandbandsklubb på onsdagar, säger Staffan.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.