Var med och utforska och skapa ljud i och utanför Järnhallen på Ringön lördag 21 maj

0

Tillsammans lyssnar vi uppmärksamt på omgivningarna och samlar intryck. Sedan börjar vi göra egna ljud inspirerat av intrycken, för att skapa material för olika sorters tonsättning av Ringön.
Du som vill kan ta med instrument eller olika föremål som låter. Främst ska vi arbeta med ”akustiska”/”analoga” ljud, inte ”elektroniska”. (Citationstecknen beror på att det kan tolkas olika, och gränserna är inte exakta. Välj själv!) Och du som har något att spela in med, ta gärna med detta, eller använd mobilen.

Det går också bra att delta helt ”passivt” – fast dock aktivt lyssnande och observerande. Det är tex helt ok att sitta i ett hörn och meditera hela workshopen. Det kommer också att påverka helheten.

Upplägg:
Drop in kl 12-13. Fika till självkostnadspris.
Kl 13 börjar vi med intensiva lyssningsövningar.
Sedan får var och en, enskilt eller i smågrupper, gå ut i området – på Järnmalmsgatan och intilliggande gator, och lyssna, spela in och ta in intryck på andra sätt.
Återsamling. Alla berättar om sina intryck.
Efter det skapar vi något tillsammans inne i Järnhallens olika rum. En ljudimprovisation som kan ta många olika vägar.
Vi håller på så länge vi orkar, dock max tre-fyra timmar. Det är ok att lämna tidigare, däremot inte att komma efter kl 13.

Efter workshopen finns möjlighet för dem som vill att sända in valda inspelade ljud till tonsättaren och workshopledaren Fredrik Hagstedt, som kommer att ta med (en del av) dessa i sitt arbete med att tonsätta staden. Ett urval av dessa ljud görs tillgängliga för alla som varit med – och självklart är det öppet för alla som varit med att själva skapa ljud- och musikverk av det som spelats in.

Föranmälan via länk: 
eller på e-post till fredrik@medvetenhetsverkstad.se

Workshopen är ett samarbete mellan Kultur och fritid Lundby, Järnhallen och Fredrik Hagstedts Medvetenhetsverkstad, och ingår i uppdraget Tonsätta staden! – utforskande processer. 

Läs mer på www.medvetenhetsverkstad.se/tonstaden

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.