Kulturell Gastronomi på Wieselgrensplatsen

0

På Wieselgrensplatsen bjuds det åter igen på Kulturell Gastronomi lördagen den 17 september klockan 11–14. Då kan du bland annat passa på att provsmaka den mat som dagligen serveras i Lundby skolor och förskolor.

Förra årets Gastronomi-dag på Wieselgrensplatsen blev en enorm succé och det var många besökare som ville smaka på den skolmat som serveras av Matlandet.
I år ligger fokus på ekologisk och kravmärkt kyckling som kommer från Reko kyckling.
– Eftersom det tidigare har varit svårt att få tag på ekologisk kyckling så har vi valt bort det. Det är viktigt att livsmiljön för djuren är bra. Nu har utbudet ökat och de kycklingar vi köper in växer långsamt och har fått gå ute på ängar och picka, säger Joachim Johansson, kökschef på Matlandet.
Eftersom kyckling är bra mat som uppskattas av både barn och äldre i de flesta kulturer så vill man gärna servera mer av det.
– På Gastronomi-dagen serverar vi kyckling i olika välsmakande former som med curry och i vin som vi tror uppskattas av många.

Förra året serverade Matlandet 1 200 portioner i timman. Allt är tillagat med äkta matkärlek under ledning av kökschefen Joachim Johansson med kockar från Matlandet Lundby och Elias kök. Matlandet levererar varje dag cirka 6 500 portioner till skolor och förskolor i Lundby.

Dessutom kommer det att finnas ansiktsmålning för barnen och bord för loppmarknad som arrangeras av Lundby stadsdelsförvaltning och Sir Bourbon Dixieland Band vandrar runt på torget och underhåller med svängig Dixielandmusik.

SDF Lundby bidrar tillsammans med fastighetsägare, företagare, föreningar, kulturutövare och privatpersoner till både kulturevenemang och loppis.

Vill du eller din förening boka bord till loppisen?
Kontakta då Peter Karlsson på SDF Lundby via mail:
peter.2.karlsson@lundby.goteborg.se.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.