Häng med på sommarens alla aktiviteter!

0

Även i sommar arrangerar Lundby massor av olika gratis sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar. Fritidsgården Chillzone blir Summer Zone med frukost och utflykter. Dessutom ordnar Hisingens Kulturskola olika dagläger och det blir sommarbio varje onsdag med mera.

– Det blir många olika aktiviteter i hela stan i sommar och en hel del även i Lundby. Bland annat kommer Hisingens Kulturskola att ha olika dagläger som till exempel dans- teater och filmläger med unga ledare, säger Klara Andersson, samordnare för Lundbys lovsatsningar.

Ett annat nytt koncept är att det blir bio varje onsdag hela sommaren på Vintergatan 1 i Sannegården. Klockan 10 visas en film för de yngre och klockan 13 en film för äldre barn och ungdomar med start den 19 juni. Det är begränsat antal platser och drop-in i mån om plats. Lundbys fritidsgård Chillzone upprepar förra årets succé och blir Summer Zone med frukost och utflykter

– Nytt för i år är att man delar upp det så att det blir för mellanstadiet på tisdagar och torsdagar och för högstadiet på onsdagar och fredagar med start vecka 25. Varje dag bjuds det på frukost vid klockan 10 för mellanstadiet och klockan 11 för högstadiet och sedan planerar man olika aktiviteter tillsammans med fritidsledarna och gör utflykter med hela staden som arena.

– Beroende på vädret så kan man till exempel åka till en badplats eller ett museum, spela brännboll, besöka jubileumsparken eller något som ungdomarna själva föreslår. Sommaren avslutas med några olika evenemang i augusti.

I Flunsåsparken arrangeras en dag för barnen den 11 augusti med scenframträdanden, ansiktsmålning, hinderbana och annat skoj. I Jubileumsparken och frihamnen arrangeras Hisingsfestivalen den 17 augusti.

– Det blir en maxad dag med musik, dans, uppträdanden, mat och marknad. Under Hisingsfestivalen kommer det också att vara uttagning till Flunsåstalangen, Hisingens egen musiktävling. Tävlingen syftar till att stärka och uppmuntra ungdomars kreativitet och att peppa unga som vill testa sina förmågor, utmana sig själva och utveckla sitt röstintresse. Men också att träffa likasinnade som delar samma intresse och knyta nya kontakter över staden. Efter audition inför en jury tas tre ungdomar ut till finalen i Flunsåsparken den 31 augusti. Juryns uppdrag är inte enbart att kora en vinnare utan att se till att alla som deltar i tävlingen ska få motivation att fortsätta med sitt intresse.

Det kommer att delas ut en sommarlovsvykort i skolor, på mötesplatser och bibliotek. Vykortet hänvisar till www.goteborg.se/sommarlovssatsningen där man hittar en digital sommarlovsbroschyr och en länk till Göteborgs Stads kalendarium kalendarium.goteborg.se 

– I broschyren och på kalendariet hittar man även vad som händer i andra stadsdelar och givetvis är alla välkomna att delta, jag är säker på att alla kommer hitta något som de tycker verkar kul, säger Klara Andersson.

Har du frågor, eller vill anmäla dig till Flunsåstalangen, mejla: flunsastalangen@lundby.goteborg.se

Här hittar du alla sommarlovsaktiviteter i Lundby.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.