Kulturen fortsätter stå i centrum

0

På vägen mot Göteborgs stora jubileumsår 2021 ligger fokus i år på kultur i alla dess former. Det har synts tydligt under våren och kommer fortsätta vara framträdande även under hösten.
– Vi har haft ett väldigt spännande projekt igång under året där tonsättare Fredrik Hagstedt tillsammans med barn och ungdomar fått tolka olika platser med hjälp av musik, säger Barbara Ekström, kulturstrateg på stadsdelsförvaltningen Lundby.

Det är främst platser som är påtänkta i den nya stadsutvecklingen och där det i framtiden kommer att hända mycket, som till exempel Ringön och Frihamnen, som fått stå i centrum för projektet ”Tonsätta staden”. Under hösten kommer resultatet också kunna lyssnas på i olika sammanhang.
– I höst vill vi också bjuda in till samtal för att prata om hur vi kan utveckla staden och stadsrummet och då vill vi att kulturen ska vara med och hjälpa till vid den diskussionen. Det är svårt att få en engagerad dialog genom att hala fram en stadsplan ur bakfickan bara så där, men vi tror att vi kan ha lättare att närma oss den utveckling vi vill åt om vi använder oss av kulturen som medium, fortsätter Barbara Ekström.

Även under gatukonstfestivalen Artscape som huserat i hela staden och precis har avslutats fick Lundby sin beskärda del av göteborgsk färgsättning – en på Karlavagnsgatan och en på Lundbybadets fasad.
– Kulturåret har varit som en ansamling med kommande saker och sånt vi vill manifestera inför jubiléet 2021 och kommer att avslutas med en fest under slutet av året, säger Barbara Ekström.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.