Kulturmånadens musikupplevelser

0

Lundby kulturmånad bjuder på mycket musik. Göteborgsoperan ger en konsert med havet som tema, på Kyrkbytorget kan du lyssna på två spännande musikgrupper och på Backaplan finns en öppen scen med olika artister under hela september.

Goodland trio spelar svängig egenkomponerad folkmusik med sopransaxofon, dragspel och tolvsträngad gitarr där det täta samspelet står i fokus. De spelar på Kyrkbytorget lördagen den 6 september klockan 13.00. Direkt efter kliver Thomas & Guro upp på scenen med nyskriven norsk-svensk världsmusik som framförs på hardangerfela och sittra.

Göteborgsoperan till havs ger en föreställning på Eriksbergstorget lördagen den 27 september klockan 11.00-14.00. Ett tiotal musiker och artister från Göteborgsoperan spelar en blandning av musik från opera till musikal med havet som tema. Olika musikstilar vävs samman till en härlig musikalisk blandning och Jussi Björlings ”Till havs” framförs bland annat.

Öppen scen på Backaplan pågår under hela september då både kända och okända band och artister för möjlighet att boka in sig och uppträda. Dessutom blir det även en öppen scen på Bjurslättstorg den 7 september klockan 11.00 – 15.00 där Zemer Kapell som spelar klezmer kommer uppträda.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.