Sol och glädje när Kvilletorget bjöd på fest

0

Det var ömsom sol och ömsom regn på Kvilletorgets dag 2016. Men hela tiden positiva människor och trevliga framträdanden på scenen – trollkarlen Martin bjöd på komisk underhållning, medan LongKalsong tog publiken med på ett äventyr med mycket allsång och rörelser.

Men huvudnumret var den för tillfället hemvändande Jamie Meyer. Numera bor han i Nashville i USA men på en sådan här högtidsdag i hans gamla ”hoods” var han på plats igen med sin gitarr och en kompis på keyboard. Och publiken gillade vad de fick höra  – Jamie fick åskådarna att både sjunga med och applådera ljudligt. En del individuellt ”diggande” syntes också till i publiken.

Kvintetten som trivdes. Timon Rydgren, Erika Rydgren, Inga-Lill Öhrn, Hugo Rydgren och Jenna Williams hade humöret på topp i det omväxlande vädret under Jamie Meyers spelning.

Kvintetten som trivdes. Timon Rydgren, Erika Rydgren, Inga-Lill Öhrn, Hugo Rydgren och Jenna Williams hade humöret på topp i det omväxlande vädret under Jamie Meyers spelning.

Vid torgets fontän – med en staty föreställande en kvinna ovanför en stor snäcka – framfördes ett spännande och mystiskt performance ­av två personer. Den ena var gömd under ett lakan och mixtrade med en mobil för att sedan plötsligt få fram ett hopfällbart bord. Och den andra personen, en kvinna, ålade sig runt på statyn innan hon vilade på en stol utan ben i det grunda vattnet. Detta performance gav åskådarna, kanske främst de yngre barnen, en hel del nya intryck att fundera över och de så att säga tvingades motionera hjärncellerna.

Mjuk spontandans. Erika Rydgren tyckte verkligen om Jamie Meyers låtar och njöt i fulla drag.

Mjuk spontandans. Erika Rydgren tyckte verkligen om Jamie Meyers låtar och njöt i fulla drag.

Långväga gäst. Jeanette Aronsen kom hela vägen från Länsmansgården för att få vara med om Kvilletorgets dag. – Det dök upp information via Facebook och nu är jag här. Det är en trevlig tillställning och Jamie Meyer är jättebra! Men det kunde finnas mer att köpa, typ mat och tingel-tangel.

Långväga gäst. Jeanette Aronsen kom hela vägen från Länsmansgården för att få vara med om Kvilletorgets dag.
– Det dök upp information via Facebook och nu är jag här. Det är en trevlig tillställning och Jamie Meyer är jättebra! Men det kunde finnas mer att köpa, typ mat och tingel-tangel.

För övrigt fanns det ansiktsmålning och målning vid staffli för de yngre, loppmarknad, lyckohjul, med mera.

Kvilletorgets dag firades för femte året i rad – fast traditionen sträcker sig än längre tillbaka – och var välbesökt. Arrangörerna Kultur & Fritid Lundby SDF samt Fastighetsägare Centrala Hisingen (FCH) kan vara nöjda med satsningen.

– I takt med att samhället kan upplevas som otryggt är den här typen av motbilder viktiga för människor. Vi vill att folk som bor och lever i en stadsdel ska trivas och tycka att det är trevligt där, sade Barbra Ekström, kulturstrateg, Lundby SDF.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.