Premiärfest på Lundbybadet

0

På med armpuffar och simglasögon. Söndagen 31 maj smygstartar Lundbybadet sin utomhussäsong med premiärfest.

Förutom öppningserbjudande med två för en på entrépriset arrangeras kajakrace och volleyboll- och fotbollsturnering.

– Det känns jätteroligt, badvärdarna har jobbat hårt de senaste veckorna för att få allting klart, säger enhetschef Anette Wirsin.

50-metersbassängen på Lundbybadet är den enda uppvärmda utomhusbassängen i Göteborg och håller omkring 27 grader hela sommaren. Den är grundare i ena änden och har alltid banor öppna för motionssim. Intill finns en plaskbassäng för de allra minsta och en stor gräsmatta för solbad och lek. Lunch kan ätas medhavd eller köpas på kaféet.

– Det brukar vara ganska lugnt fram till midsommar, men sedan drar det i gång ordentligt. När trycket är som störst kan det komma närmare 2 000 besökare på en dag, säger hon.

I sommar öppnar Lundbybadet klockan 7.00 de flesta dagar och då är det mest vuxna motionssimmare på plats. Vid lunchtid och under eftermiddagen dominerar barnfamiljerna och på kvällen tar föreningslivet över.

– Nytt för i år är att vi håller öppet till 20.00 på onsdagar, säger Anette Wirsin.

Perfekt för alla badtokiga.

Hur ofta besöker ni Lundbybadet?

Sam och Calle Chau, Tuve
– Vi väntar på Calles syster som är på simskola, så vi är här varje vecka. Att gå till stranden är inte vår grej. Vi hade nog kunnat tänka oss att gå hit oftare om det hade funnits ett äventyrsbad.

Anette Forssten, Backa
– Jag går på varmvattengymnastik här fem dagar i veckan för att träna upp min arm. Jag undviker att gå till stranden på sommaren, för jag somnar jag bara i solen. Men jag skulle kunna tänka mig ett dopp här på Lundbybadet.

Jenny Bergqvist, Marita Johansson och Rasmus Bergqvist, Tuve och centrum Jenny:
– Vi går på simskola med Rasmus här en gång i veckan. Det gjorde även jag som barn, men det var väl 22 år sedan nu.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.