Bokklubb online från Jubileumsparkens bastu

0

Direkt från den pandemistängda bastun i Jubileumsparken sänds under våren den digitala bokklubben ”Jubileumsparken läser”. Parken bjuder även in till Quiz och rörelseglädje online. Alla är välkomna att delta!

Vad göra med ett pandemistängd bad och bastu? Det funderade Ia Kjellsdotter och hennes kollegor på Passalen som driver Jubileumsparken över, när hon fick syn på Stadsbibliotekets lista över de 100 mest utlånade böckerna. Då kom idén – varför inte en bokklubb?

Sagt och gjort. Hon kontaktade stadsbiblioteket och tillsammans har de valt ut fyra böcker som bokcirkeln ”Jubileumsparken läser” har på agendan i vår. Första träffen var i slutet av februari och då var det pulitzerbelönade ”Nickelpojkarna” av Colson Whitehead som diskuterades. En högaktuell bok som handlar om rasism och människans förmåga att bibehålla hoppet i svåra situationer.

– Man läser boken och bjuds in till ett boksnack som jag sänder live via zoom från bastun. Jag läser lite ur boken och har förberett några grejer man kan prata kring. Det är väldigt enkelt, inte så pretentiöst och jättespännande att träffa nya människor på det här sättet, säger Ia Kjellsdotter.

Nästa bok är Normala människor av Sally Rooney, som också det också gjorts en hyllad tv-serie av. Den träffen blir i april.

Ia och hennes kollegor har gjort en kort film som presenterar varje bok för inspiration och ingångar till boken att fundera på. Filmerna finns på Jubileumsparkens sida på Facebook och på Youtube.

Det händer mer spännande saker online. Varje måndag klockan 15 släpper Jubileumsparken ett Quiz som man har 24 timmar på sig att svara på. Varje quiz har ett eget tema kopplat till parken och det finns också möjlighet att ställa frågor om det aktuella ämnet. Svaren läggs ut dagen efter. 

På onsdagar vid lunchtid presenterar parken filmer på temat ”Jubileumsparken moving”. Filmer som ska inspirera till rörelse med bland annat dans, enklare styrketräning och yoga. Filmerna hittar du på Youtube, sök Jubileumsparken moving.

FAKTA / Det här är böckerna vi läser i bokklubben 

April: ”Normala människor” av Sally Rooney

Maj: ”Paradiset ligger under mammas fötter” av Gina Dirawi

Juni: ”Nio Främlingar” av Liane Moriarty

Håll utkik på Jubileumsparkens Facebook-sida om exakta datum.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.