Ekologiskt kalas på Matlandet

0

Matlandet i Lundby och kocken Joachim Johansson bjöd nyligen in till stort kalas med den välrenommerade kocken Håkan Thörnström som gäst.
– Vi körde ut 3 500 portioner barbecueglaserade kycklingklubbor och det var full rulle hela dagen, säger Joachim Johansson.

Han kände inte Håkan Thörnström mer än till ett snabbt hej kollegor emellan innan evenemanget, men nu finns tankar om fler samarbeten i framtiden.
– Vi har visserligen inga konkreta planer just nu, men jag gör gärna något liknande fler gånger och Håkan bad mig ringa om det dök upp något intressant. Men jag tycker att det viktigaste är varför vi gjorde det här.
Det har nämligen länge funnits ett beslut att bara använda ekologisk fågel vid tillagning av skolmaten på Matlandet, men någon kyckling har inte gått att få tag på. Fram till nu.
– Jag träffade en man som hade ekologisk kyckling han gärna ville sälja till oss i Göteborg och det känns så klart väldigt bra. Innan har vi bara kunnat servera höna och annat kött så vi gjorde detta till en stor händelse. Och barnen blev väldigt nöjda med rätten vi serverade så det känns superroligt.

Och Håkan Thörnström är imponerad av att Matlandet håller en så hög klass trots den stora volymen portioner.
– För vissa barn är lunchen det enda riktiga målet mat och det är ju så att ju bättre man gör maten desto mer leder det till att barnen äter.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.