Matlandet imponerar med sin skolmat

0

I början av september korade White Guide Junior bland annat årets bästa skolrestauranger. Matlandet och Bjurslättsskolan omskrivs i boken och får mycket beröm för sina skolmåltider.

White Guide Junior lanserade nyligen sin tredje guide. I år har över 300 skolmatsrestauranger testats och de främsta finns representerade i 2015 års upplaga. Bland annat står det att Matlandet hamnade precis utanför topp 30 men imponerar stort genom att både lyfta den svenska husmanskosten men också servera mat inspirerad av de sex världsreligionerna. I boken berättas vidare att den dagen White Guide Junior var på besök serverades en kaneldoftande bulgur med saftig ugnsstekt kyckling samt en omfattande salladsbuffé som var en fröjd för både öga och gom.

– Det känns så klart jätteroligt och nu satsar vi stenhård på att komma med nästa år.

Joachim Johansson, kökschef på Matlandet i Lundby.

Joachim Johansson, kökschef på Matlandet i Lundby.

Vinnare som årets skolrestaurang blev Lina Grundskola i Södertälje och bland de 30 nominerade skolorna finns bland annat Brunnsboskolan.

– De vinnande skolorna serverar några hundra portioner per dag. Jämför det med oss i Matlandet som gör 6 500 portioner per dag. Att laga till så många är naturligtvis en större utmaning och därför var det extra glädjande när de ger oss så mycket beröm i boken, säger Joachim Johansson, kökschef.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.