Tre flexlinjer på Centrala Hisingen

0

Du vet väl om att Flexlinjen är en del av kollektivtrafiken och att alla är välkomna att åka med?

På Centrala Hisingen finns tre flexlinjer som kör mellan Backa, Lundby och Biskopsgården. Och aldrig har det varit enklare att anmäla sig och åka med de små flexbussarna.

– Idag kan den som vill åka med beställa sin resa på flera sätt; på telefon, via webben eller via en särskild app. Många föredrar att beställa via telefon, men inom kort lanserar vi en ny app med fler valmöjligheter som kommer att göra det enklare att boka sin resa, säger Bengt Knutsson, planeringsledare på färdtjänsten i Göteborg.

Antalet resor med Flexlinjen har ökat allt sedan starten 1996, men stagnerade något 2014. En översyn av hela flextrafiken i Göteborg kommer att göras under 2015 och då hoppas Bengt Knutsson få svar på varför färre personer valde att göra sina resor med Flexlinjen förra året.

– Input från resenärerna är viktigt för att förbättra flextrafiken. Så långt det är möjligt försöker vi anpassa Flexlinjen utifrån de resandes behov och gör små förändringar hela tiden och större förändringar en gång om året.

Trots att Flexlinjen är öppen för alla är det många som tror att man måste vara pensionär eller ha färdtjänsttillstånd för att få åka med.

– Det är märkligt att en del inte känner till att Flexlinjen finns och att alla är får åka med. Vi har alla sorters resenärer, allt ifrån föräldrar med barnvagn till äldre med rörelsehinder och barn som föräldrarna inte vill ska åka med ordinarie kollektivtrafik.

Fördelarna med Flexlinjen är många enligt Bengt Knutsson:

– Den är till för alla, har bra tillgänglighet, kommer nära och främjar dessutom den sociala kontakten resenärerna emellan.

Läs mer om Flexlinjen, hur du anmäler och bokar din resa, var din närmaste flexlinje finns, priser m m.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.