Dansbana ska ge tjejer utrymme

0

Ungdomssatsningen Hisingen vill hjälpa ungdomar att hitta intressanta verksamheter och aktiviteter för en meningsfull fritid. Ungdomarna kan även få stöttning att starta egna projekt.
Till våren planeras en ny dansbana för tjejer vid bäcken Kvillebäcken på Backaplan.

Ungdomssatsningen Hisingen finns till för ungdomar 16-19 år på Hisingen.
– Vi arbetar med fritid av och för ungdomar, säger Klara Wettre på Ungdomssatsningen Hisingen.
Många av de aktiviteter som erbjuds används dock mest av killar och därför började man fundera mer över utrymmen för tjejer.
– Det finns till exempel massor med fotbollsplaner och även parkour och skatebanor men de används mest av killar. Därför började vi fundera över behovet av utrymmen utomhus för tjejer.

Det visade sig att många tjejer är intresserade av dans och att man även skulle vilja ha en egen yta utomhus där man kan dansa.
– Vi började titta på olika platser och nu har vi hittat ett lämpligt område intill Kvillebäcken på Backaplan där vi ska anlägga en dansbana till våren.
I juni höll man en workshop då man bjöd ungdomar och de som var intresserade av att testa platsen fick anmäla sitt intresse för att medverka i en referensgrupp.
– Då fick de testa själva platsen och vi samlade in fakta kring hur dansbanan ska utformas när det gäller form och markmaterial med mera. Vi fick in många bra synpunkter som vi nu jobbar vidare med.
Platsen måste även vara tillgänglighetsanpassad så att alla ska kunna komma dit och det ska finnas högtalare för att koppla in egen musik samt möjlighet att boka tider för danspass.

Nu planeras själva utformningen tillsammans med park- och naturförvaltningen och tanken är att man ska kunna ta det första spadtaget i höst.
– Vi hoppas att allt är klart till våren så att platsen kan ingå i programmet för sommarlovssatsningen. Vi kommer sedan att jobba vidare med etableringen av platsen och knyta till oss olika dansföreningar. Tanken är att satsa brett och att alla typer av dans ska vara välkommet, säger Klara Wettre som arbetar med projektet tillsammans med Karin Iveroth och Klara Andersson.

 

Bild: I juni hölls en workshop för att testa platsen för den planerade dansbanan vid bäcken Kvillebäcken på Backaplan tillsammans med danspedagog Klara Andersson.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.