Grattis Kville Saluhall – 10 år!

0

Pantea Asgari är driftchef för Kville Saluhall som nu firar 10 år. Berätta hur startade allt?

Mina föräldrar ägde och drev en mini-saluhall och restaurang i området som nu är Kvillebäcken, där Glaciären är byggd för att vara exakt. Den platsen behövdes för stadsutvecklingen och eftersom mina föräldrar ägde marken var de inte så glada i att bli av med den. Efter flera års förhandlingar fick de till slut igenom sin vilja, att Hisingen skulle få en saluhall, på andra sidan gatan, som de skulle få driva.  

Kville Saluhall är ett riktigt familjeföretag, såväl dina föräldrar som din man arbetar på olika sätt med och i Kville Saluhall. Vad är era visioner med saluhallen?

–   För det första vill vi att Hisingen ska ha en riktigt bra saluhall, det känns både viktigt och självklart –  men vi vill också att det ska vara en naturlig mötesplats för alla. Det är därför vi också håller på och fixar musikkvällar, bokkvällar, konstutställningar och marknader flera gånger per år

Vad känner du dig mest stolt över? 

Att min familj och jag har kunnat driva och utveckla saluhallen i 10 år. Även om det har varit en utmaning så har vi lyckats skapa en omtyckt handels- och mötesplats och visat att det går att driva en saluhall på Hisingen.

Kalas:
1-årsjubileumet firas alldeles särskilt den 7 oktober, mellan 10-16. Varmt välkomna då!

Fakta:
Kville Saluhall invigdes hösten 2013. Byggnaden ritades av Gustav Appell Arkitektkontor och ägs av Göteborgs stad.

2014 tilldelades Kville saluhall Yimbypriset (”Yimby Göteborgs stora pris till Albert Lilienbergs minne”) samt Per och Alma Olssons fonds pris till årets bästa byggnad i Göteborg. 2015 var den nominerad till EU:s pris för samtidsarkitektur och till Kasper Salin-priset 2013

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.