Hallå där Oskar Búcaro Stenman, ungdomsledare på sommarens dansläger

0

Varför ville du bli ungdomsledare?

– Jag har själv dansat på Hisingens kulturskola i nio år och blev tillfrågad om jag ville bli ledare förra sommaren. Det var jätteroligt så jag ville gärna vara lägerledare även denna sommaren. Det bästa med att vara dansledare är att få dela med sig av sina egna kunskaper och erfarenheter. I år kommer vi att ha tre olika läger i Torslanda, Tuve och Lundby där jag är ledare på två av dem.

Vad gör man på ett dansläger?

– Vi delar in barnen efter ålder och planerar upplägget utifrån tidigare erfarenheter. Lägret pågår dagtid under fyra dagar med två lektioner på förmiddagen och två på eftermiddagen med paus för lunch på en närliggande bamba. Första lektionen är en lekfull uppvärmning och sedan brukar vi lära ut olika koreografier. Sista lektionen är eget skapande då barnen gör en egen dans. Jag tycker att det är jättespännande att se vad barnen själva vill göra.

Kan alla vara med på ett dansläger?

– Absolut, det är verkligen till för alla, även dem som aldrig dansat tidigare. Man behöver inte heller vara jätteintresserad av dans utan det är en möjlighet att testa något nytt och utforska dans men även en möjlighet att träffa nya vänner och ha kul tillsammans.

Vad är det som är så roligt med dans?

– Jag tycker att det är ett fantastiskt sätt att få uttrycka sig med sin kropp och samtidigt en bra allsidig träning. De flesta blir glada av att dansa. För mig är det också ett sätt att slappna av eftersom jag kan släppa allt annat och verkligen vara i nuet och min egen bubbla när jag dansar.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.