Intresset stort för att prova elcykel

0

I början av sommaren sökte Trafikkontoret i Göteborg efter personer som vill testa elcykel och intresset har varit stort.
Vi har fått in drygt 300 anmälningar varav ungefär hälften från boende på centrala Hisingen eller närliggande områden, säger Emma Edvardsson, projektledare.

Trafikkontoret i Göteborg har tidigare genomfört två framgångsrika testperioder för elcykel med cirka 400 deltagare. Under hösten 2018 pågår nu den tredje omgången med att prova elcykel.
– Vi sökte boende i Lunden, Härlanda, Kålltorp, Kvillebäcken eller Rambergsstaden, som brukar åka bil eller kollektivt till sina arbeten men som vill testa elcykel, säger Emma Edvardsson.
Det finns mycket positivt med att cykla och tidigare testcyklister har rapporterat om bättre hälsa och lägre kostnader för resor till och från arbetet så det finns många fördelar med att ta cykeln till jobbet.
Dessutomskapar fler cyklister liv och rörelse i staden och bidrar till en mer attraktiv närmiljö, något som också är en av anledningarna till att Trafikkontoret erbjuder elcyklar till pendlare som vill slippa bilköer eller trängsel på bussen och istället få mer frisk luft och motion.

Höstens provperiod pågår från den 3 september fram till 3 december 2018. Deltagarna måste ta cykeln till jobbet minst tre dagar i veckan och fortlöpande rapportera om sina resvanor. Efter testperioden får deltagarna möjlighet att köpa sina testcyklar till ett förmånligt pris.
– Vi kommer att utvärdera projektet efter testperiodens slut, säger Emma Edvardsson.

Tommy Österberg och Siri Agnes Bergnéhr är taggade på att testcykla under hösten.

Två som nappat på erbjudandet om att testa elcykel är Tommy Österberg och Siri Agnes Bergnéhr.
– Jag är supertaggad, säger Siri som ser många fördelar med att cykla elcykel.
Hon har nästan en mil till jobbet i Mölndal och åker vanligtvis kollektivt.
– Jag har en gammal skruttig cykel men det är inget alternativ eftersom jag inte vill komma fram till jobbet alldeles svettig. Dessutom underlättar det att få lite extra elsupport när det blåser och man ska över Götaälvbron. Nu ska jag bara köpa ett bra regnställ.
Siri tycker också att det är skönt att själv kunna styra hur man tar sig fram och inte riskera att bli försenad när det är köer i trafiken.

Tommy jobbar också i Mölndal och brukar cykla till jobbet på en vanlig cykel eller åka kollektivt men ibland är han tvungen att ta bilen.
– Jag har länge haft tankar på att köpa en elcykel så detta var ett bra tillfälle att prova.
Fördelarna är att det är miljövänligt och snabbare än kollektivtrafiken samt att man slipper passa tider.
– Jag tycker också att det är skönt att röra på mig och ett bra sätt att få lite extra motion, säger Tommy.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.