Jubileumsparken växer i sommar

0

Besök den framväxande Jubileumsparken i sommar. Här finns bastu, utomhusbassäng i anslutning till älven, seglarskola, simskola, en liten sandstrand, ett vattenkonstverk som också är en lekplats, en roller derby-bana och odlingsbäddar.

Jubileumsparken är en av Göteborgs Stads satsningar på stadens 400-årsjubileum år 2021. Parken kommer vara delvis klar vid jubiléet och den utformas genom olika byggnationer och händelser under åren.

Nytt för i år är att parken kommer vara lite grönare. Växter som kan passa i den framtida parken testas och en tillfällig blomsteräng anläggs. Det kommer också finnas försäljning av mat under badets öppettider.

Driften av parken sker via ett samarbete mellan föreningen Passalen och Älvstranden Utveckling AB, i ett så kallat IOP (idéburet offentligt partnerskap). 33 ungdomar har rekryterats normkritiskt för att representera olika stadsdelar, intressen, etnicitet och funktionsvariation som parkvärdar. Parkvärdarna får utbildning i bland annat hjärt- och lungräddning, simundervisning och segling.

I Jubileumsparken finns aktiviteter för alla. Besökare kan prova på segling, roller-derby, klättra på lekberget, bada och basta. Det finns även möjlighet att spela boule och låna böcker i bokbåset.

Även i år finns det möjlighet att anmäla sig till träningssimskola och lägerverksamhet via timecenter.com/jubileumsparken.

Här finns information för parkens bokningsbara, kostnadsfria aktiviteter:

Den Allmänna bastun:
Bokningen är öppen för alla över 18 år.
Unga upp till 17 års ålder får basta i sällskap med anhörig vuxen.

Alla kan segla! Prova-på-segling:
Kom förbi Jubileumsparken och prova på segling under helgen. Aktiviteten är öppen för allmännheten och kan inte bokas.

Alla kan segla! Sommarläger:
Seglarläger för alla åldrar där du under 5 dagar lär dig grunderna i segling. Seglarlägrena är uppdelade utefter förkunskap och ålder.

Det Allmänna badet:
Det allmänna badet som öppnade i början av maj kan inte bokas. Vid stort intresse förkortas badtiden till 1 timme/person.

För aktuella öppettider och information: http://alvstaden.goteborg.se/jubileumsparken/

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.