Kvillered – nytt kvarter på Hisingen

0

Nu växer ett nytt kvarter fram mellan Fyrklöversgatan och Björlandavägen.
– Det är verkligen viktigt med all utveckling som sker i vårt område. Det bidrar till att skapa en stadsdel som blir människors förstaval, säger Pernilla Hallberg, verksamhetschef på FCH.

Fyrklöversgatan är ett gatunamn som kom till 1943 i Tolered och är ett gruppnamn för gator utan särskild betydelse.

Det nya området som benämns som Kvillered har byggts av Stena Fastigheter och består av flerbostadshus omfattande totalt 252 lägenheter, varav 132 hyreslägenheter och 120 bostadsrätter.​ Inflyttning är planerad till november 2019 och just nu pågår arbetet med att färdigställa utemiljöer och grönytor.

De nya husen är ritade för att passa in i områdets arkitektur och samtidigt tillföra nya trevliga inslag. Husens fasader är målad betong i guldgula och rödbruna toner med jordnära känsla. Ut mot Björlandavägen blir det franska balkonger med mönstrade balkongfronter och åt andra hållet finns en möblerbar entrébalkong. De boende på första våning har en egen privat uteplats. ​​​​​I närområdet finns ett rikt utbud av restauranger, caféer, träning och service som livsmedelsbutik och förskola.

På gaveln ut mot Wieselgrensgatan har redan ett konditori och en frisör öppnad. Inom kort öppnar även 4-Klöver frukthall, en livsmedelsbutik med frukt och grönt.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.