På Lantmannagatan behöver du inte vara hungrig

0

På Lantmannagatan finns fastigheter med lägenheter och butikslokaler med olika verksamheter som livsmedelsaffär, kiosk, frisör samt tre mindre restauranger där det serveras olika sorters mat som thai, sushi, indiskt, pasta, grillat, kebab och pizza.

Lantmannagatan i Rambergsstaden har funnits som gatunamn i 100 år sedan 1918 och namnet knyter an till att här tidigare bedrevs lantbruk. Kvartersnamnen vid gatan; Stataren och Torparen tillkom först 1923.
Förutom kvartersbutik med diverse service så finns här också tre små restauranger. Siam thai som serverar mat från det thailändska köket och en mer mixad restaurang som serverar olika typer av mat som indiskt, pasta, grillat, kebab och pizza.

Mer känt även i övriga Göteborg och ett ställe dit de som gillar japansk mat vallfärdar är Bizen sushi. Här råder en härlig japansk atmosfär och serveras färsk sushi efter konstens alla regler men även varm japansk mat. Ägaren är en av de få sushikockarna i Göteborg som faktiskt också är japan. Allt lagas från grunden och han sätter en stor ära i sin tillredning och är noga med att använda de finaste råvarorna samt att maten ska serveras och ätas på rätt sätt. Men kunderna är nöjda och många lovordar restaurangen och den höga kvalitén på maten.

Bizenär en typ av japanskkeramiksom tillverkas i och omkring byn Imbe i prefekturen Okayamapå Honshu, ett område som under den tid Japan delades upp i provinser hörde till den historiska provinsen Bizen, därav keramikens namn. På japanskaheter keramiken bizen-yaki.

Bizenkeramik är en av Japans äldsta typer av keramik, känd redan från det tidiga medeltida Japan. Den utmärker sig genom sitt rustika utseende, hårdhet och färg. Keramiken är oglaserat stengodssom efter bränning blir rödfärgat. Keramikgodset bränns sakta och under lång tid i vedeldade brännugnar upp till hög temperatur. Traditionellt tillverkas främst praktiska vardagsföremål, som olika förvaringskärl och vaser, enkla men vacker formade. Ytan får genom lerans sammansättning och bränningen ett speciellt utseende som ger keramiken karaktär.

Källa: Wikipedia

 

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.