En bit av Provence mitt i Kville

0

I mars öppnade restaurangen Cyrano på Kvilletorget, här serveras provensalska pizzor, fransk à la carte och husmanskost.
– Våra pizzor bakas i en äkta vedeldad stenugn och har en tunn frasig botten, säger Arastu Arman.

Kvilletorget fick sitt namn 1922 och ligger i anslutning till Kvillebäckskanalen i stadsdelen Brämaregården. På torget finns flera träd och planteringar samt sittplatser och en lekplats. Här finns också statyn Susanna, flicka med snäcka av Carl Milles

Runt torget  finns flera olika restauranger, med smaker från världens alla hörn, som är öppna både under lunch och kvällstid. Här finns till exempel Go Sushi, Duy –Tan The taste of Vietnam, East Africa Restaurant, Barley’s Food Factory och Kville Biljard Bar & Kök.

Det senaste tillskottet är Cyrano som serverar stenugnsbakade pizzor och fransk mat. De öppnade i början av mars och restaurangen har snabbt blivit populär.

Cyrano ligger på Kvilletorget 20 och har en stor lokal med plats för 62 matgäster. På sommaren har de även en stor uteservering med plats för 46 sittande gäster.

Cyrano är en franchisingkoncept och Arastu Arman driver restaurangen på Kvilletorget tillsammans med Nazif Mustafa som tidigare arbetat för Cyrano under åtta år.

– Själv har jag tidigare arbetat på revisionsbyrå och drivit ett kafé på Eriksberg med min fru, säger Arastu Arman.

Det som kännetecknar Cyranos pizzerior, förutom att de bakas i en äkta vedeldad stenugn, är råvarorna.

– De är av högsta kvalitet och all mat lagas från grunden. Vi gör en egen tomatsås till pizzorna som innehåller drygt tio olika kryddor som kokas långsamt i minst tio timmar.

Degen till pizzan är mycket tunnare än en traditionell pizzadeg vilket gör bottnen spröd och frasig. Man kan också få glutenfri, vegansk eller vegetarisk pizza. Under lunchen serveras även en stor salladsbuffé.

Det finns ytterligare en Cyrano på Hisingen på Eriksberg men den används mest för avhämtning.

– Här på Kvilletorget har vi många sittande gäster, speciellt på kvällarna. Det har gått bättre än väntat vilket är väldigt roligt, säger Arastu Arman.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.