Sinnenas Torg

0

Kvilletorget är Hisingens äldsta torg och har varit en viktig plats för många människor under lång tid. Under femtio- och sextiotalen blomstrade torghandeln och det var ett levande torg som bredde ut sig mellan husen. Med förändrade levnadsvanor hos boende minskade också torghandeln, för att till slut nästan helt upphöra. Successivt blev det allt färre som besökte platsen.

Under flera år har FCH arbetat med att skapa liv i Kvilletorget igen med lekplats, planteringar och olika evenemang. Idag är ett det ett torg för alla med öppna ytor som inbjuder till att ha picknick eller spela boll på, och här finns även porlande vatten i form av statyn Johanna.

Men kullerstenarna och det lummiga gröna har plats för fler besökare, och i avvaktan på att det återigen ska finnas utrymme för lokal handel på torget satsar FCH och arbetsmarknadsenheten i Lundby på att skapa ett Sinnenas torg.
– Vi vill att det ska kännas ombonat och omhändertaget och vill testa om det spelar roll om fler sinnen berörs när man är på torget, säger Pernilla Hallberg, verksamhetsansvarig på FCH och tillägger:
– Vi vill jobba mer med lukter, smaker och syn – både permanenta och tillfälliga.

Men hon låser sig inte bara vid just den idén.
– Det skulle verkligen vara roligt om också de boende själva vill ordna något på torget. En loppis, en speakers corner eller vad det nu kan vara. Om du har förslag på vad du vill göra på Kvilletorget, mejla pernilla.hallberg@fch.se för en diskussion om hur det kan förverkligas!

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.