Snart börjar Västerhavsveckan

0

Den 2–10 augusti pågår Västerhavsveckan med många spännande aktiviteter och föreläsningar med fokus på Västerhavet.

Du kan följa med på båtturer, möta forskare, delta i strandskola, paddla kajak, fiska och mycket mer.

– Det är en temavecka för havsmiljön och i år belyser vi bland annat problemen med plast och skräp i havet, säger Gunilla Fransson Bangura, projektledare.

Lördagen den 2 augusti klockan 11–16 är det invigning på Eriksberg. Under veckan blir det också fullt med aktiviteter på Eriksbergs kajer. Båtar, skutor, fisk, skaldjur, ostron dess historia, olika sorter och recept. Piratäventyr med kapten Långsvärd och mycket annat kul för barn. Du kan också åka på olika båtturer från Kvarnpiren på Eriksberg.

Västerhavsveckan pågår längs hela Bohuskusten och det anordnas en mängd olika havsnära aktiviteter för såväl stora som små, från Göteborg i söder till Strömstad i norr.

Lär dig till exempel ett ekologiskt hållbart sätt att fiska. Marint liv, allemansrätt, miljö och spöfiske betonas. Pröva olika typer av mete och spinnfiske och lär dig olika knutar och andra knep. Du kan prova på dykning, gå på guidad tur längs naturstigar eller lära dig mer om fågelskådning och djurlivet vid havet. Passa också på att lär dig vattensäkerhet och hjärtlungräddning.

Se program för exakta tider och platser: www.vasterhavsveckan.se.

Du kan också ta del av senaste nytt från Västerhavsveckan på Facebook.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.