Tjuvstarta julen på hjul

0

Paketlösning med Julspårvagnen fixar stämningen

De som inte är helt insnöade ser förstås till att skaffa sig julstämning med en galant paketlösning i form av Julspårvagnen – gratis transport till Julstaden Göteborg med alla sina ljus och julklappsberedda affärer, samtidigt som kaffe, glögg från Matlandet och jultilltugg slinker ner hur lätt som helst när vantarna väl kommit av.

Julspårvagnen kör för sjätte året i rad fram och tillbaka mellan Eketrägatan och Centralstationen, i år 14–23 december.

Om du behöver krubba mer än på tilltugg finns stjärnkocken Joachim Johansson på plats med sina kockar från Matlandet och Elias kök. De har pysslat ihop ett hälsosamt mellanmål med läckra julsmaker och massor av energi. Den kan du njuta av till skönklingande julmusik.

Jul 2015 A4 för printning_Sida_1_Bild_0004

Apropå mat är Julspårvagnen förföljd av en ”limpa”, vilket på göteborgska betyder att den har en vagn på släptåg. Det beror på att Julspårvagnen blev så populär för två år sedan att arrangörerna insåg att det behövdes mer plats åt alla som ville känna sig som tomte, tomtemor eller julnisse. Så förra julen och i år får fler chansen att insupa julfestligheterna ombord. Det är för övrigt det avrundade taket som gjorde att vagntypen fick smeknamnet ”limpa”.

Det är inte bara på vagnen som det händer grejor i de röda och vita färgernas tecken, utan även vid sidan av. På både Wieselgrensplatsen och Backaplan är julhandeln i full gång och där finns det mesta på önskelistorna att slå in i fina paket.

Önskar du åka med finns turlistan längre ner på den här sidan.

Och när du väl väntar på vagnen med stort J blir det svårt att ta fel och riskera att hamna i Majorna eftersom julspårvagnen är en gammal goding från förr som är lätt att särskilja mot dagens kärror. Julspårvagnen är i år en så kallad Mustang, en boggimotorvagn från 1950-talet. Det är Spårvägssällskapet Ringlinien som bjuder på visningen av veteranen och även ställer upp med frivilliga som kör de uppskattade turerna. Intäkterna går till att bevara Göteborgs kulturarv i form av gamla spårvagnar.

Om jultomten ställer upp för resenärernas skull står skrivet i stjärnan i det blå, om du ser den… Men det är inte omöjligt att han dyker upp tillsammans med tomtemor som en glad överraskning för er alla, till er alla, som kommer att åka med.

God Jul önskar vi som står bakom Julspårvagnen: Wieselgrensplatsen, Backaplan, Coop Konsum, Willys, FCH, Göteborgs Stad Lundby, Spårvägssällskapet Ringlinien, och Matlandet.

 

 

Turlista för Julspårvagnen 14–23 december 2015 (resan tar cirka 15 minuter):

Avgår från Eketrägatan: 12.00, 12.40, 13.20, 14.25, 15.05, 15.45, 16.25, 17.00

Avgår från Centralstationen: 12.20, 13.00, 13.40, 14.45, 15.25, 16.05, 16.40, 17.20.

Julspårvagnen trafikerar följande hållplatser: Eketrägatan –  Vågmästareplatsen – Wieselgrensplatsen – Backaplan – Frihamnen – Nordstan och Centralstationen.

 

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.