Trygghetsvandring på Hjalmar Brantingsplatsen

0

I mitten av november gjordes en trygghetsvandring på Hjalmar Brantingsplatsen med fokus på tillgänglighet.
– Det var mycket givande med många bra samtal och kloka synpunkter, säger Pernilla Hallberg, på FCH.

På trygghetsvandringen deltog också Mikael Antonsson, kommunpolis i Lundby och Victoria Trygg, utvecklare trygghet på Lundby stadsdelsförvaltning tillsammans med representanter från Lundby funktionshinderråd, park- och naturförvaltningen, trafikkontoret, Västtrafik, Keolis, Fastighetsägarna centrala Hisingen, Wallenstam samt allmänhet och boende i området.

– Vi gjorde en gemensam vandring på Hjalmar Brantingsplatsen och i närområdet. Efter det gick vi tillsammans till en lokal där vi hade en workshop och diskuterade de olika förslag på förbättrande åtgärder som vi kommit fram till, säger Victoria Trygg, utvecklare trygghet Lundby.

Under vandringen fanns möjlighet att låna en rollator och till exempel prova att gå med blindkäpp och speciella glasögon som ger en känsla av hur seendet är för någon med synnedsättning.

– Hjalmar Brantingsplatsen  är en olycksdrabbad plats och bitvis svårframkomlig samt lite otydlig när det gäller att hitta olika hållplatslägen så det finns flera åtgärder som man kan göra för att öka tryggheten och säkerheten.

Några av de förslag som kom fram var till exempel att förbättra belysningen, samt göra tydligare markeringar för cykel- och gångbana samt märka ut kantlinjer med mera för enklare framkomlighet.

Ett annat förslag var att göra iordning den gröna plats med träd som finns bakom Pressbyrån.

– Här skulle man kunna förbättra belysningen och göra sittplatser så att ytan blir mer användbar.

Även om hela Hjalmar Brantingsplatsen så småningom kommer att byggas om så ligger det så pass långt fram i tiden att vissa åtgärder behöver ses över redan nu.

Stråket längs Kvilleån upplevdes däremot som mer positivt med bra ljussättning och trevliga miljöer. – Nu kommer synpunkterna att sammanställas och lämnas in till respektive ansvarig, säger Pernilla Hallgren på FCH.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.