Volvo Ocean Race lägger till i Frihamnen

0

Nu är det åter igen dags för Göteborg att få besök av Volvo Ocean Race. Den 14-15 juni anländer båtarna för ett sista stopp innan den avslutande etappen mot Haag den 21 juni. Båtarna kommer att ligga i frihamnen där det blir massor av olika aktiviteter.

Detta är den 13:de upplagan av Volvo Ocean Race som gått vart tredje år sedan starten 1973. Det är fjärde gången som tävlingen besöker Göteborg.
Sju lag är med och tävlar med mixade besättningar som består av både män och kvinnor. Denna upplaga av tävlingen som startade i Alicante är 45 000 sjömil lång och uppdelad i elva etapper. Hamnstopp har gjorts i bland annat i Lissabon, Kapstaden, Melbourne, och Hongkong.
I år har tävlingen extra fokus på miljöfrågan och båten Turn the Tide on Plastic seglar under FN-flagg med syfte att uppmärksamma plastföroreningarna i havet. Ombord på den båten finns tävlingens ende svensk, Martin Strömberg.

I Göteborg kommer båtarna att ligga förtöjda i Frihamnen på Hisingen där det så kallade ”Race village” byggs upp. Det är gratis att komma in på evenemangsområdet och alla är välkomna. Här kan du se målgången och även när båtarna seglar iväg. Det finns många olika aktiviteter i evenemangsområdet, du kan träffa seglarna, det blir musikkonserter, underhållning, utställningar, barnaktiviteter, veteranbåtar som tävlar i ett eget ”Legends race”, prova på-aktiviteter, ett stort utbud av mat och mycket mera. Bland annat kommer ”Donna & the Dynamos” att bjuda på favoriter från succémusikalen Mamma Mia.

I Göteborgs stads paviljong deltar de olika kommunala bolagen och förvaltningarna. Paviljongen är tänkt att fungera som en plattform där man i samarbete med näringslivet visar upp allt som händer i staden. Bland annat kommer Volvo att visa upp innovativa lösningar kring självkörande fordon.

Du kan följa allt som händer kring evenemanget på:

http://volvooceanracegoteborg.com/sv/hem

facebook.com/volvooceanracegoteborg

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.