Mr Wieselgren tackar för sig

0

De senaste åren har Wieselgrensplatsen levt upp och blivit en gemytlig mötesplats där både butiksägare och kunder trivs. Detta tack vare centrumutvecklaren Björn Gårdbäck som nu går i pension.

Björn Gårdbäck har arbetat som centrumledare i 22 år och varit på de flesta torg runt om i Göteborg. De senaste tio åren har han arbetat med Wieselgrensplatsen.
– Jag har sett torg växa upp och falla ihop. Av någon anledning har jag blivit kvar på Wieselgrensplatsen och det har varit en brokig men givande resa.

På Wieselgrensplatsen finns ett 50-tal affärsverksamheter och nu även en väl fungerande företagarförening.
– En utmaning har varit att positionera Wieselgrensplatsen på kartan och ringa in oss till det område det nu är mellan Nordanvindsgatan, Hårdvallsgatan, Hjalmar Brantingsleden och Långängen.
En viktig del i arbetet med att utveckla Wieselgrensplatsen har varit att bygga förtroenden och förankra för att på sikt kunna bygga en stabilitet och förändra.
– Jag har samarbetat mycket med olika sidoorganisationer och här har FCH varit en viktig partner och indikator på vad som händer i området så att vi har kunnat möta kommande förändringar, säger Björn.

Wieselgrensplatsen är ett litet, lugnt och mysigt torg med en medelålders kundkrets och står i kontrast till Backaplan som i jämförelse är stort, kallt och stressigt med mycket parkeringsyta.
– Jag ser inte Backaplan som en konkurrent utan har istället försökt bygga relationer med deras företagsförening och skapa gemensamma evenemang.

Wieselgrensplatsen har också många egna evenemang där några blivit årligt återkommande.
– Det har varit mycket uppskattat och vi har haft en bra blandning som marknadsdagar, musikunderhållning, scenframträdanden, Matlandet, julgransförsäljning och julspårvagnen.
Nu hoppas han att stafettpinnen tas över av någon yngre som kan fortsätta att arbeta långsiktigt med de nya utmaningar som väntar.
– Det kommer att hända mycket i området i och med den nya Hisingsbron och planerna på en linbana. Då är det viktigt att utveckla samarbetet med bland annat stadsdelsnämnden för att kunna vara med och påverka.

Själv tänker Björn nu satsa ännu mer på sitt arbete med elitträning av arbetande hundar i citymiljöer och andra svåra miljöer.
– Jag har fullt upp, som pensionär gäller det att hålla igång och ha fasta rutiner men i ett lugnare tempo.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.