Idrottsungdomar storstädar Lundby i Göteborg

0

I början på september storstädar fem lag från tre föreningar i Lundby stadsdel i Göteborg. Bakom initiativet står Fastighetsägare Centrala Hisingen, Göteborgs stad,, föreningslivet i Lundby och Städa Sverige.

Projektet har premiär i år och närmare 100 föreningsungdomar och ledare kommer städa utspritt i smågrupper och bli lokala miljöhjältar. Grönområden, trottoarer, torg och gångstråk kommer gås över.

-Äntligen har det blivit dags för Städa Sverige i vår stadsdel. Det känns kul att göra skillnad på riktigt. Nu blir det både höststädat och fint och idrottsföreningarna får ett tillskott till sin ungdomsverksamhet, säger Pernilla Hallberg, verksamhetsledare Fastighetsägare Centrala Hisingen.

Förhandsgranska i ny flik(öppnas i en ny flik)

Extra stort föreningsintresse i år

– Intresset för att delta från föreningslivet har varit extra stort i våra projekt i år. Många föreningar har fått ställa in planerade evenemang, träningsläger och cuper och ser nu fram emot att samla laget utomhus i en gemensam aktivitet och samtidigt göra nytta, säger Mårten Heslyk, projektledare på Städa Sverige

Vinst för lokala idrotten

Varje deltagande lag får en ersättning för utfört uppdrag och ersättningarna skall användas från allt till träningsläger, cuper, utrustning men även möjliggöra att alla har råd att följa med och delta i framtida aktiviteter.

Lag från följande föreningar medverkar: Lundby Basket, Lundby IF, Shaolin Kulturcenter Kungfu.

KONTAKT

Mårten Heslyk, Projektledare Städa Sverige: 0708-192064

Pernilla Hallberg, verksamhetsutvecklare Fastighetsägare Centrala Hisingen: 0706-020202

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.