Älvrummet flyttar till Lindholmen

0

En av stadens viktigaste informationsplatser för information om pågående stadsutveckling, med fokus på älvsträndernas utveckling, flyttar till Lindholmen. Det är Älvrummet som sedan starten 2008 funnits vid Kanaltorget bredvid Göteborgsoperan och Lilla Bommen som i november öppnar i ny lokal i Lindholmen Science Park.

Flytten är temporär och innebär att Älvrummet kommer att finnas i den nya lokalen i Navet till att börja med i cirka ett år.
– Efter det kommer vi att utvärdera den fortsatta lokaliseringen för Älvrummet, säger Marika Ogrelius, vice vd på Älvstranden Utveckling.
En permanent placering mitt i Älvstaden i Göteborgs mest kunskapsintensiva och expansiva område menar hon har många fördelar.
– Lindholmen kännetecknas av en kreativ miljö där över 20 000 personer studerar, arbetar, forskar eller bor och ligger dessutom mitt i vårt målområde, konstaterar Marika Ogrelius.

Större delen av den verksamhet som idag bedrivs i Älvrummet kommer att följa med till den nya lokalen. I samband med flytten uppdateras utställningen och öppettiderna anpassas efter behov och förutsättningar på den nya platsen. Älvrummet kommer även fortsättningsvis att erbjuda olika typer av evenemang. Mer information om det kommer när verksamheten kör igång i början av november.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.