Årets julspårvagn uteblir

0

I år blir det ingen julstämning för spårvagnsresenärerna på Hisingen. För första gången på sju år ställs julspårvagnen in.
– Tyvärr har en av de större medfinansiärerna hoppat av och kostnaderna är för höga för oss att bära ensam, säger Björn Gårdbäck, centrumutvecklare på Wieselgrensplatsen som tillsammans med FCH tog initiativ till julspårvagnen 2007.

Hisingens julspårvagn har varit den enda i sitt slag i Göteborg och väckt stor uppmärksamhet, inte bara i stan utan även internationellt i bland annat Norge, Ungern och Belgien. Antalet resenärer har ökat varje år, förra året var det cirka 6 400 personer som steg ombord för att få åka med på den mysiga julresan.
– För många som har det svårt socialt och kanske inte har råd att ta del av andra julevent har julspårvagnen blivit ett litet juläventyr. Jag har sett många tårfyllda och glada julresenärer som ofta åkt med flera gånger för att få njuta av julstämningen.

Björn berättar att hans vision från början var att utveckla julspårvagnen lite varje år och så har det också blivit – levande musik och allsång är några exempel på detta.
– Det lyfte lite varje år, vilket vi märkte väckte nyfikenhet och förväntningar. Även media har uppmärksammat julspårvagnen så den blev fin marknadsföring för stan.

Men förhoppningsvis har julspårvagnen en framtid trots allt. Björn är inte den som ger upp i första taget.
– Även om det känns lite tungt just nu hoppas vi kunna hitta en lösning så julspårvagnen kan rulla på Hisingen nästa år. Vi börjar leta medfinansiärer redan nu!

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.