Bastun i Frihamnen populär mötesplats

0
Bastun ligger med utsikt mot älven.

Bastun ligger med utsikt mot älven.

Nu är bastun i Jubileumsparken i Frihamnen öppen för allmänheten. Det är en spektakulär byggnad gjord i återvunnet material och med vacker utsikt över älven. Här kan alla boka in sig helt gratis och ta ett varmt bastubad.

Projektet badkultur som just nu pågår i Jubileumsparken i Frihamnen är ett svar på göteborgarnas önskan att komma närmare vattnet. Nu med en bastu och längre fram under 2015, i form av ett utomhusbad. Projektet har varit igång sedan förra året då sandstranden, även kallad Playan invigdes.

Den allmänna bastun öppnade den 18 februari och är gratis och öppen för alla. Bastutiderna är uppdelade i dam-, herr- och vän/henbastu.

Den bokas på www.timecenter.com/ jubileumsparken.

Fakta om bastun

Bastun är ett resultat av det tyska arkitektkollekivet RaumblaborBerlins idéer som startade bastubygget i september förra året i form av en workshop för allmänheten.

En målsättning för hela bastuområdet, som förutom bastun även omfattar två omklädningsrum och en terrass, var att så mycket som möjligt skulle byggas av återvunna material. Plåtfasaden är bland annat helt återvunnen och omklädningsrummens väggar är byggda av 12 000 återvunna glasflaskor. Bastun är byggd på en förankringsanordning ute i älven, tidigare använd för fartyg.

Vad tycker du om bastun i Frihamnen?

Sten Sundström, Solvädersbyn – Bra tror jag. Jag badar bastu två dagar i veckan på Saltholmens kallbadhus. Men nu har min kompis bokat plats här, så jag hänger med. Det blir första gången för mig.

Sten Sundström, Solvädersbyn
– Bra tror jag. Jag badar bastu två dagar i veckan på Saltholmens kallbadhus. Men nu har min kompis bokat plats här, så jag hänger med. Det blir första gången för mig.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.