Chillzone skapar fritid med ungdomarna

0

På fritidsgården Chillzone skapar ledare och ungdomar verksamheten tillsammans.
– Syftet är att alla ungdomar ska vara delaktiga i någon form av aktivitet för en meningsfull fritid.

Sedan början av februari måste de ungdomar som besöker Chillzone vara medlemmar för att kunna vistas i lokalerna och ta del av olika aktiviteter. Alla ungdomar som vill kan bli medlemmar och det kostar inget. Det är bara att anmäla sig hos personalen vid första besöket.
– När man får sitt medlemskap går vi igenom rättigheter och skyldigheter samt pratar om vad de är intresserade av och vill göra. På så vis träffar ledarna alla ungdomar öga mot öga och man skapar en relation, säger Christian Nilsson, enhetschef för Lundby stadsdelsförvaltning.
Tanken är ingen ska vara anonym utan att alla ungdomar ska bli sedda och att ledarna ska lära känna dem och kunna deras namn.
– Hittills har det funkat väldigt bra. Tidigare har det varit svårt att hålla koll på alla som kommer och går.

På Chillzone har ungdomarna tillgång till datorer, TV-spel, hobbyrum och ett stort kök där man även kan vara delaktig i matlagningen. Det finns tillgång till både studio och replokal samt att lära sig om musikprogrammering.
I hobbyrummet finns det möjlighet till måleri, att sy med symaskin, skapa smycken, pyssel av alla de slag och även att trycka t-shirts.
I utemiljön kan du odla, cykla och åka skateboard. Du kan även boka musikstudios och replokal.
På Chillzones facebooksida ”Lundbys nya fritidsgård” hittar du den senaste information och nya roliga aktiviteter.

Fakta:
Mötesplats Lundby och ungdomsverksamheten i form av arrangemang, aktiviteter och övrigt innehåll är intressestyrd och bygger på det egna engagemanget och vad man själv vill göra. På gården finns ett gårdsråd som tar beslut om vad som skall hända på gården utifrån en budget.

Öppettider:
Tisdag till torsdag 15-21.
Fredag 15-22.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.