Gastronomiska höjdpunkter på Wieselgrensplatsen

0

På Wieselgrensplatsen bjuds det på Gastronomi-dag lördagen den 12 september klockan 11–15. Då kan du bland annat passa på att provsmaka den mat som dagligen serveras i Lundby skolor och förskolor.

Förra årets Gastronomi-dag på Wieselgrensplatsen blev en enorm succé och det var många besökare som ville smaka på den skolmat som serveras av Matlandet.

– Det var otroligt uppskattat och det kom massor med folk. Matlandet serverades 1 200 portioner i timman, säger Björn Gårdbäck, centrumutvecklare.

Allt är tillagat med äkta matkärlek under ledning av kökschefen Joachim Johansson med kockar från Matlandet Lundby och Elias kök. Matlandet levererar varje dag 6 500 portioner till skolor och förskolor i Lundby.

– I år bjuder vi på en mustig ekologisk wok med ett vegetariskt alternativ, säger Joachim Johansson.

Dessutom serveras ett supergott och nyttigt mellanmål.

– Mellanmålet är en riktig energikick med en len yoghurt, frukt eller bär, lite crunch för tuggmotståndet och honung. Vi hoppas att det ska bli ett alternativ till de söta och onyttiga energidryckerna.

Har du odlat någon egen grönsak, rotfrukt, bär eller frukt så kan du ta med den till Wieselgrensplatsen. Då hjälper Matlandets kockar dig med tips på hur du tillagar den på bästa sätt och bjuder på roliga recept.

Dessutom ansiktsmålning för barnen, stafflimålning och bord för loppmarknad som arrangeras av Lundby stadsdelförvaltning.

 

Svängig jazz på torget

Under dagen kan du också höra Sir Bourbon Dixieland Band vandra runt mellan tälten på torget och spela svängig Dixielandmusik. Sir Bourbon startade i Göteborgs södra förorter i början av 1980-talet av sju killar, som alla längtade efter att spela jazz. Redan från början var mottot att spela glad och lättillgänglig jazz, överallt. Det har blivit många härliga spelningar genom åren. De har deltagit i flera stora jazzfestivaler i Sverige samt gästat många jazzklubbar, både i Sverige och utomlands. De kallar själva sin musik för ”Happy Jazz” med mycket swing i.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.