Hallå där Hans Johansson … Hisingsprofil och ordförande i Konstrundan Hisingen

0

När är det dags för årets konstrunda?
– Vi har tagit beslut att skjuta på den till nästa år.

Vad är bakgrunden?
– Det är vår eldsjäl Bo Renhult, i år har han inte möjlighet att lägga den tid som krävs.

Hur känns det?
– Det är självklart tråkigt men vi kommer tillbaka med nya krafter nästa år. Det ser jag fram emot, att träffa alla konstintresserade besökare är bland det roligaste jag vet.

Hur länge har du engagerat dig i evenemanget?
– Jag har varit ordförande i drygt fem år nu och under den tiden har jag sett intresset hos utställare och besökare öka från år till år.

Du lär förresten vara en riktig Hisingsfantast?
– Ja, förutom konstföreningen föreläser jag också om öns historia i olika sammanhang. Det finns väldigt mycket intressant att berätta, bland annat om hur tre länder genom århundradena har kämpat om herraväldet. Hisingen har tillhört såväl Danmark, Norge som Sverige.

Hur kommer det sig att du kan så mycket om Hisingen, har du växt upp här?
– Nej, jag är från Alingsås och kom hit först år 2000. Det var mest en slump att jag bosatte mig här, men det har jag aldrig ångrat. Hisingen är full av mysiga kvarter. Jag träffar ofta på människor som har spännande och intressanta historier att berätta. Dem älskar jag att lyssna på, född nyfiken som jag är!

Dessutom har du haft hedersuppdraget att vara tomte på Kville Jul, hur var det? 
– Det var kul och gick väldigt bra. Vem vet, det kanske kan bli en tradition?


Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.